open-navfaktor-logo
search
Sedmi u Parizu
Nakon plasmana u finale Dijamantske lige Tuka navijačima poslao zanimljivu poruku
Sedmo mjesto u trci mitinga Dijamantske lige u Parizu bilo je dovoljno Amelu Tuki da osvojio dva boda koja su mu donijela plasman u finale elitnog takmičenja.
28.08.2021. u 22:25
get url
text

Viceprvak svijeta i šesti sa Olimpijade iz Tokija bit će jedan od sedam srednjeprugaša koji će nastupiti u finalu trke na 800 metara u Zurichu, a rođeni Kakanjac nije krio zadovoljstvo zbog toga.

- Dragi moji, javljam vam jednu jako lijepu vijest iz Pariza, naime izborio sam finale Dijamantske lige, najjače lige na svijetu u atletici, koje će se održati 9. septembra 2021. godine u Zurichu. Sve do zadnje trke danas u Parizu bio sam u borbi za bodove i plasman u finale. Bilo je jako napeto, ali uspjeli smo - napisao je Tuka na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, te dodao:

- Presretan sam zbog ovog plasmana u finale na kojem sam nastupio i 2019. godine kao jedini Evropljanin na toj trci. I pored problema sa stopalom uspio sam zauzeti mjesto tamo gdje i pripadam, na samom vrhu u sportu za kojeg živim. Hvala vam jos jednom na velikoj podršci, pripremajte dlanove za navijanje, spremite zastave jer napadamo dijamant ove godine!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.