open-navfaktor-logo
search
Mogu odahnuti
Nakon pisanja Faktora: Jablanka i Zoran Vučić više neće morati topiti snijeg i pješačiti do vode
Humanitarna organizacija Pomozi.ba bračnom paru Vučić koji žive iznad sela Zoranovići, na putu ka Bjelašnici, dodijelila je cisternu za vodu od tri tone
19.11.2019. u 20:50
get url
text
Jablanka i Zoran Vučić

Jablanka i Zoran Vučić koji žive sami iznad sela Zoranovići na putu ka Bjelašnici bez struje i vode, ove zime neće morati topiti snijeg i prokuhavati vodu da bi je koristili. Nakon pisanja Faktora o teškim uvjetima u kojima živi ovaj skromni bračni par, pomogla im je humanitarna organizacija Pomozi.ba prikupljanjem pomoći, a sada su im donirali cisternu za vodu od tri tone.

- Kao što smo i obećali, donirali smo im cisternu za vodu od tri tone, a iz mjesne zajednice su obećali da će im je redovno puniti. Ranije smo Jablanki i Zoranu donirali oko 900 litara vode, prehrambeni paket i dvije koze. S obzirom na to da žive bez ikakvih primanja u potpuno napuštenom, neuslovnom i nepristupačnom dijelu sela, a sve su lošijeg zdravstvenog stanja, nastavit ćemo im pomagati - saopćili su iz Pomozi.ba.

Podsjećamo, šezdesetogodišnji supružnici jedini su stanovnici predjela koje se nalazi iznad sela Zoranovići, pored puta ka Bjelašnici i Igmanu. Godinama žive u teško pristupačnoj i trošnoj kućici, bez struje i vode. Nemaju nikakva primanja, a žive od onoga što uberu, zasade ili prodaju. Da bi imali vodu do nje su morali pješačiti i nekoliko kilometara, ili zimi prokuhavati snijeg.

VEZANI TEKST - Nakon pisanja Faktora, Pomozi.ba prikuplja pomoć za supružnike Vučić

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.