Ovo je informacija iz finansijskog izvještaja koju je banjalučki klub danas objavio na svojoj web stranici. Borac je finansijski izvještaj objavio nakon što je Faktor sinoć pisao da u ovom klubu od javnosti kriju finsijsko poslovanje u godini iza nas.

VEZANI TEKST - Šta kriju Banjalučani: Zašto je FK Borac "šifrirao" finansijski izvještaj

Naime, jučer je na stranici FK Borac finansijski izvještaj bio šifriran, a klub je pod oznakom "zaštićeno" objavio informacije vezane za klupske finansije.

- Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom. Da biste ga vidjeli, molimo vas da unesete svoju lozinku ispod - pisalo je jučer na web stranici FK Borac.

Nakon što smo objavili tekst, finansijski izvještaj je preko noći otključan, a u njemu piše da su Banjalučanu za plaće potrošili pet puta manje nego u FK Sarajevo (Bordo klub je za plaće i ostala primanja zaposlenih izdvojio 6,2 miliona KM).

Bilans uspjeha kaže da je Borac u 2021. godini ostvario prihode od 6.229.687 KM, a da su rashodi 3.028.031 KM. To znači da je trećeplasirani tim Premijer lige BiH u plusu gotovo 3,6 miliona KM (3.598.263).

Banjalučani su objavili da u izvještanom periodu nije bilo isplate naknade posrednicima igrača povom transfera igrača.

Kompletan finansijski izvještaj za 2021. godinu možete pogledati OVDJE, dok mišljenje nezavisnog revizora o reviziji finansijskih izvještaja za 2021. godinu možete vidjeti OVDJE.