open-navfaktor-logo
search
Javni dokument
Nakon pisanja Faktora: FK Borac "otključao" finansijski izvještaj
Fudbalski klub Borac na osnovu plaća i naknada zapolsenim i angažovanim licima u periodu od 1. januara do 31. decembra 2021. godine isplatio je 1.257.497 KM.
18.05.2022. u 11:48
get url
text

Ovo je informacija iz finansijskog izvještaja koju je banjalučki klub danas objavio na svojoj web stranici. Borac je finansijski izvještaj objavio nakon što je Faktor sinoć pisao da u ovom klubu od javnosti kriju finsijsko poslovanje u godini iza nas.

VEZANI TEKST - Šta kriju Banjalučani: Zašto je FK Borac "šifrirao" finansijski izvještaj

Naime, jučer je na stranici FK Borac finansijski izvještaj bio šifriran, a klub je pod oznakom "zaštićeno" objavio informacije vezane za klupske finansije.

- Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom. Da biste ga vidjeli, molimo vas da unesete svoju lozinku ispod - pisalo je jučer na web stranici FK Borac.

Nakon što smo objavili tekst, finansijski izvještaj je preko noći otključan, a u njemu piše da su Banjalučanu za plaće potrošili pet puta manje nego u FK Sarajevo (Bordo klub je za plaće i ostala primanja zaposlenih izdvojio 6,2 miliona KM).

Bilans uspjeha kaže da je Borac u 2021. godini ostvario prihode od 6.229.687 KM, a da su rashodi 3.028.031 KM. To znači da je trećeplasirani tim Premijer lige BiH u plusu gotovo 3,6 miliona KM (3.598.263).

Banjalučani su objavili da u izvještanom periodu nije bilo isplate naknade posrednicima igrača povom transfera igrača.

Kompletan finansijski izvještaj za 2021. godinu možete pogledati OVDJE, dok mišljenje nezavisnog revizora o reviziji finansijskih izvještaja za 2021. godinu možete vidjeti OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.