open-navfaktor-logo
search
Akcija Kanader
Nakon osam mjeseci bijega: Osumnjičeni diler "pao" u trebinjskom kafiću
Za Medanom je bila raspisana potraga nakon akcije "Kanader" u kojoj je uhapšeno 11 osoba i pronađeno više od 20 kilograma droge
05.08.2019. u 13:32
get url
text

Pripadnici Policijske uprave Trebinje uhapsili su Obrada Medana, koji je bio u bjekstvu od decembra prošle godine, kada je realizovana akcija kodnog naziva "Kanader" u kojoj je zaplijenjeno oko 20 kilograma skanka.

U akciji "Kanader" zaplijenjena je i manja količina spida i kokaina, a dokumentovano je šest osoba zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Akciju su tada realizirali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijska uprava Trebinje.

- Nakon kriminalističke obrade osoba je predata u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju - saopćili su, navodeći inicijale uhapšenog, iz PU Trebinje.

Prema nezvaničnim informacijama, Medan je uhapšen u jednom kafiću u Trebinju.

Akcija "Kanader" bila je usmjerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, a u toj akciji pretreseno je 18 lokacija, gdje je pronađena spomenuta droga.

Droga pronađena u akciji "Kanader"   FOTO: ARHIV (MUP RS) 

Nakon hapšenja više osoba, Tužilaštvu su predate dvije osobe, protiv kojih je podnesen izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, kao i protiv Medana, te još dvije osobe koje su bile nedostupne organima gonjenja.

Devet osoba, koje su također privođene u ovoj akciji, nakon saslušanja u policiji puštene su na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.