Pred čelnicima Krupe su dani odluka. Ekipa je na terenu izborila opstanak u Premijer ligi BiH, ali je, kako piše Srpskainfo, i dalje neizvjesno da će iduće sezone nastaviti takmičenje u elitnom rangu.

VEZANI TEKST - FK Olimpik istupio iz Premijer lige BiH!

Čelnici Krupe žele da osiguraju budžet za narednu sezonu i nadaju se većoj podršci nadležnih kako bi nastavili takmičenje u PLBiH.

- Krupa je na kraju ove sezone izmirila gotovo sve obaveze prema igračima i državi. Sve je plaćeno ostalo je da igračima isplatimo premije za opstanak i to od novca koji ćemo dobiti od Saveza za učešće.

Mi smo odgovorni ljudi i pokušat ćemo u narednim danima da osiguramo podršku za naš klub i da riješimo pitanje budžeta kako bismo nastavili takmičenje u Premijer ligi. Nadamo se podršci nadležnih, ne želimo nikog da prozivamo, ali smatramo da je zaslužujemo svojim odgovornim ponašanjem i radom.

Ne želimo da pravimo dugove i ako ne osiguramo budžet nije nam problem ni da igramo u nižem rangu. Vidjet ćemo. Pred nama su dani odluke, a za normalno funkcionisanje treba nam između 800 i 900.000 KM. Mi ne želimo da se zadužujemo iako sigurno imamo i tu mogućnost, niti da stvaramo dugove - istakao je Dragomir Buco Ilić, alfa i omega Krupe.

U Krupi ističu da je interesovanje za pojedine igrače veliko, ali da će ekipa kao i dosad biti mlada ako se pronađu sredstva za nastavak takmičenja u Premijer ligi.

- Imamo dosta igrača pod ugovorom, praktično okosnicu tima, a ako pronađemo sredstva onda ćemo da se orjentišemo opet na dovođenje mladih igrača i stvaranje kvalitetnih igrača. Pokazali smo da možemo da napravimo fudbalere koji mogu da pronađu inostrani angažman - dodao je Ilić.