open-navfaktor-logo
search
Promašena investicija
Nakon odluke OV Novo Sarajevo: Načelnik Tanović još šuti o vraćanju iznajmljenog vozila
Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović nije vratio električni automobil koji je iznajmio na četiri godine za 90 hiljada maraka, a nije se ni javno izjasnio šta će učiniti, iako je krajem prošle sedmice, kada je bio u inostranstvu, iz njegovog kabineta najavljeno da to učiniti "naknadno".
06.07.2022. u 20:14
get url
text

Kako nam je pojašnjeno iz njegovog kabineta, načelnik Tanović još "prikuplja potrebne informacije da pronađe način kako da vrati iznajmljeni automobil".

Općinsko vijeće Novo Sarajevo 30. juna usvojilo je zaključak o raskidanju ugovora o najmu električnog automobila čiji je četverogodišnji najam trebao koštati blizu 90.000 maraka.

Cijena kupovine istog vozila iznosila bi od 90.000 do 106.000 KM, saznali smo iz kompanije Porsche sa kojom je ugovor potpisan. Općina bi kupovinom izdvojila otprilike isti iznos, a vozilo bi bilo u njihovom vlasništvu.

Zašto se načelnik odlučio za iznajmljivanje, a ne kupovinu, nema odgovora, ali Općinsko vijeće je odlučilo da se ugovor raskine, a koliko će Općinu koštati raskid ugovora, još se ne zna, dok načelnik Tanović ne raskine ugovor o iznajmljivanju automobila.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović prije nešto više od mjesec na Vilsonovom šetalištu organizirao je svečanu primopredaju unajmljenog automobila.

Tom prilikom načelnik je pojasnio kako nabavka električnog vozila nije nikakvo ad hoc rješenje, nego samo jedna u nizu aktivnosti koje je Općina do sada sprovela na zaštiti okoline i smanjenju zagađenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.