open-navfaktor-logo
search
Leteće izmjene
Nakon odlaska Dučića i Arifhodžića: Adis Deljković i Hoda Dedić nova lica u kabinetu Denisa Bećirovića
Adis Deljković, dugogodišnji urednik i novinar BHT1, novi je stručni savjetnik za informisanje u kabinetu Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
05.01.2023. u 12:40
get url
text

VEZANI TEKST - Kabinet Denisa Bećirovića nakon nepuna dva mjeseca napustila dvojica savjetnika

- Trenutno sam na sastanku – kratko nam je rekao Adis Deljković.

Ipak, kako je potvrđeno za Faktor sa BHT1 Deljković je zamrznuo svoj status na televiziji. Kako smo ranije pisali, Bećirovića su nakon nepuna dva mjeseca napustili savjetnik za vanjsku politiku Nerkez Arifhodžić i savjetnik za medije Amil Dučić. Umjesto Nerkeza Arifhodžića savjetnik za vanjsku politiku je Hoda Dedić. 

Adis Deljković rođen je u Sarajevu 1978. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao na temu "Teroristička dimenzija izraelsko-palestinskog sukoba". Bio je urednik vanjskopolitičke redakcije BHT1 i urednik i voditelj sedmične emisije "Global" koja se emituje od februara 2005. godine.

Autor je i brojnih televizijskih reportaža, uključujući reportaže iz Pojasa Gaze, Zapadne Obale, Iraka, Irana, Kuvajta, Pakistana. Autor je i televizijskih reportaža iz Azerbejdžana, Kine, Japana, Malezije, Kazahstana, te brojnih evropskih prijestolnica. Prvu knjigu "Moj put u Palestinu" objavio je 2020. godine, a drugu "Rat i mir u Nagorno-Karabahu" 2022. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.