open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a USK
Nakon objave snimka na kojem zlostavlja kćerku: Policija uhapsila nasilnika iz Bužima
Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su Ć. O. iz Bužima, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se čuje i vidi kako psihički i fizički zlostavlja svoju maloljetnu kćerku.
17.03.2020. u 13:16
get url
text

- On je u 18.40 sati lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici. O djeci koja su zatečena u kući brigu je preuzeo Centar za socijalni rad koji je uključen u ovaj slučaj - kazao je za Faktor portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić. Radi se o petero maloljetne djece.

Prema njegovim riječima, snimak psihičkog i fizičkog zlostavljanja je na društvenim mrežama vidio policijski službenik, koji u tim trenucima nije bio na dužnosti. On je o tome odmah obavijestio dežurnog operativnog, nakon čega su na mjesto događaja upućeni pripadnici policije koji su uhapsili osumnjičenog.

O svemu je odmah obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, po čijim instrukcijama će se dalje postupati u ovom slučaju.

Snimak koji je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama snimilo je jedno od djece koje se zateklo u kući.

Kako se nezvanično moglo čuti, otac već duže vrijeme maltretira svoju djecu, a navodno je tukao i bivšu suprugu, koja ga je zbog toga napustila.

Kritičnog dana je, prema također nezvaničnim informacijama, nakon što je pijan došao kući, odmah istukao kćerku, a potom, što se vidi i na snimku, razbio joj telefon, te nastavio sa psovkama i maltretiranjem.

Ovo nije prva prijava protiv ovog muškarca.

Prije tri godine ga je također jedna od kćerki prijavila za zlostavljanje, ali je Tužilaštvo USK obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.