open-navfaktor-logo
search
Formiran predmet
Nakon objave snimaka: Tužilaštvo BiH provjerava snajperiste iz Nedžarića
U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine formiran je predmet o videosnimcima snajperskog djelovanja u sarajevskom naselju Nedžarići.
21.05.2021. u 13:47
get url
text

VEZANI TEKST - Telemach BH se obratio Odjelu za ratne zločine BiH: Suspendovan zaposleni sa video snimka

- Nakon objave videosnimka stranog novinara, na više portala i medija, na kojem je zabilježeno djelovanje snajperista u sarajevskom naselju Nedžarići, prikupljeni su dostupni snimci i fotografije te je u Posebnom odjelu za ratne zločine, formiran predmet u okviru kojeg će se ispitati sve okolnosti, činjenice i navodi o snajperskom djelovanju sa navedene lokacije, na civilne žrtve na području naselja Alipašino Polje - navodi se u saopćenju iz Tužilaštva BiH.

Francuski novinar Philippe Buffon je na videoservisu YouTube objavio snimke iz ratne 1992. godine na kojem dvojica muškaraca drže snajpersku pušku. Jedan od muškaraca je ispalio hitac nakon čega se pohvalio pogotkom civila u glavu.

Podsjećamo, kompanija Telemach BH po prepoznavanju jednog od svojih zaposlenih na ratnom snimku koji se pojavio na društvenim mrežama i koji je uznemirio javnost, hitno je uputila zahtjev Odjelu za ratne zločine u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, kao i Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu sa pitanjem da li se protiv jednog od zaposlenih vodi istraga o ratnim zločinima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.