Četvrtak, 08.06.2023.

Nakon obaranja cijena goriva isplati se pogledati gdje je najjeftinije

Vlada Federacije BiH je u četvrtak odredila maksimalnu maržu za maloprodaju goriva na 0,25 maraka po litru, zbog čega su na benzinskim pumpama morali sniziti cijene goriva.

Obišli smo u Sarajevu benzinske pumpe i svi su istaknuli nove cijene, jer da to nisu uradili, platili bi kazne.

Cijene benzina i dizela uglavnom su snižene između 20 i 30 feninga. Međutim, do niže cijene goriva možete doći na benzinskim pumpama koje se ne nalaze na frekventnim mjestima u gradu.

Pogledajte kako se kreću cijene goriva na nekim od sarajevskih benzinskih pumpi, ali vam preporučujemo mobilnu aplikaciji "FMT FBiH oil info" i tako možete vidjeti gdje vam je najisplativije točiti gorivo.

Na Energopetrolovoj pumpi eurodizel je 1,91 KM, a isto toliko je i euro 95. BSP-OIL euro 95 prodaje se po litru 1,76, a eurodizel 1,71 KM. Na benzinskoj pumpi Selex eurodizel je 1,76, a euro 95 - 1,86 KM. Na pupi Hifa Oil eurodizel je 1,86, a euro 95 - 1,81. Eurodizel je 1,86, a euro 95 je 1,76 KM na benzinskoj pumpi Gazprom. Najjeftiniji eurodizel (1,66 KM) je na benzinskoj pumpi INA, a litar eura 95 košta 1,81 KM.

Kako se može vidjeti, ni na jednoj benzinskoj pumpi koje smo obišli cijena litre goriva benzina ili dizela ne prelazi dvije marke.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh