open-navfaktor-logo
search
Humanost na djelu
Nakon nesreće na Bjelašnici: Doktor Karabeg pomogao ženi koja je krvarila, supruga Amela pružila pomoć djevojčici
Danas oko 13:50 sati na Bjelašnici došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene četiri osobe. Na sreću, bilizu mjesta nesreće tu je bio doktor Reuf Karabeg koji je povrijeđenima odmah pružio prvu pomoć, a pomagala je i supruga Amela Karabeg, koja je također doktorica.
16.10.2022. u 20:04
get url
text

- Čuli smo vrisku ljudi koji su bili kao i mi u blizini kružnog toka. Moj suprug odmah je izletio iz ugostiteljskog objekta i ja za njim. Žena je ležala u lokvi krvi. Reuf je ženi podigao glavu koja je bila u krvi i otvorio joj usta da je reanmira. Policajac mi je rekao da je povrijeđena i djevojčica. Prišla sam joj i vidjela da je djevojčica potpuno dezorijentisana. Kada sam je pogledala vidjela sam da krvari iz glave. Morala sam joj razrezati i trenerku jer sam vidjela krv ispod koljena uradila sam što je bilo potrebno i došla je Hitna pomoć – ispričala je za Faktor, doktorica Amela Karabeg.

VEZANI TEKST - Automobil udario četiri pješaka na kružnom toku na Bjelašnici

Stiglo je samo jedno vozilo Hitne pomoći, ali tu je na sreću bilo vozilo Gorske službe za spašavanje, pa smo mogli u bolnicu prebaciti i majku i kćerku. Otac i još jedno dijete nisu trebali Hitnu pomoć, ističe Amela Karabeg.

- Žena je bila u nesvijesti par minuta i imala je krvarenje na tri mjesta na glavi. Bojali smo se da nema krvarenje ispod kosti, a to bi zahtjevalo i operaciju. Moguće je da je dobila potres mozga. Obezbijedili smo joj dišne puteve. Mi smo rane zbrinuli i zaustavili krvarenje. Imala je kliničkih znakova potresa mozga - ispričao nam je prof. Karabeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.