Naime, automobil je prilikom saobraćajne nesreće udario i u potpunosti srušio stub javne rasvjete koji je završio na kolovoznoj traci.

Nakon policijskog uviđaja koji je trajao nekoliko sati, ekipa električara preduzeća Park zajedno sa mehanizacijom interveniše na terenu, odnosno uklanja oboreni stub, ali i vrši popravku javne rasvjete koja na ovoj trasi nakon saobraćajne nesreće, na određenom broju rasvjetnih tijela nije u funkciji.

- Ekipe Parka već su pomoću mehanizacije uklonile porušeni stub s kolovozne trake kako bi saobraćaj na IX transferzali, odnosno dijelu zatvorene raskrsnice ponovo bio pušten u funkciju. Električari Parkove jedinice istovremeno izvršavaju i provjeru stanja elektro mreže na ostalim rasvjetnim tijelima uz saobraćajnicu i isključenje oborenog stuba s mreže - naveli iz KJKP Park.

Dodaju kako će nakon intervencije i rada na popravci kvara na elektromreži, javna rasvjeta ponovo, tokom noći, u ovom dijelu Alipašinog polja biti u funkciji i ostala rasvjetna tijela će raditi, izuzev mjesta na kojem je bio stub javne rasvjete oboren prilikom nesreće.

- Porušeni stub bit će transportovan, a na njegovo mjesto naknadno će biti montiran novi - istakli su iz Parka.