open-navfaktor-logo
search
Incident u Visokom
Nakon masovne tuče na utakmici oglasio se Olimpik
Ljubitelji omladinskog fudbala protekle subote svjedočili su nemilim scenama na stadionu Luke u Visokom.
10.05.2021. u 12:23
get url
text

Masovna tuča roditelja izbila je na meču juniora Bosne i Olimpika, a tim povodom oglasio se i sarajevski klub. 

Saopćenje Olimpika prenosimo vam u cijelosti:

- FK Olimpik želi da obavijesti javnost u vezi sa događanjima na utakmici Omladinske lige BiH u kojoj su se sastali NK Bosna i FK Olimpik.

VEZANI TEKST - Masovna tuča na utakmici u Visokom, nekoliko osoba povrijeđeno

Nakon završetka utakmice došlo je do incidenta među roditeljima, a odmah po primitku vijesti o nemilom događaju naš klub je poduzeo određene mjere, kako bi se rasvijetlila sva dešavanja i ustanovili uzroci svega što se dešavalo.

Upravni odbor FK Olimpik je odmah zatražio izjave koordinatora omladinskog pogona, službenog predstavnika i trenera ekipe koji su bili sa ekipom u Visokom, nakon čega ćemo poduzeti mjere prema svim onim, koji se nisu ponašali u skladu sa klupskim aktima i kodeksom ponašanja članova omladinskog pogona našeg kluba. Svi oni za koje se utvrdi da su učestvovali u iniciranju ovakvog incidenta, bit će najoštrije sankcionisani, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost.

FK Olimpik koristi priliku, ne ulazeći u pojedinosti i ne želeći nikoga unaprijed okrivljavati, da se izvini cjelokupnoj bh. javnosti zbog svih nemilih scena koje su se desile i vide se na snimku koji se pojavio u medijima - navodi se u saopćenju Olimpika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.