Ipak, samo dan nakon povratka u Srbiju Petar Popović, trener najboljeg bh. tenisera, ponovo se testirao, a rezultati testa bili su negativni.

Džumhur je bio razočaran odlukom organizatora, a oglasio se u putem zvanične Facebook stranice.


- Želim obavijestiti svoje fanove i sve one koji me prate i podržavaju godinama unazad da nažalost neću nastupati na ovogodišnjem Roland Garrosu.


Naime po dolasku u Pariz u četvrtak moj trener, Petar Popović, i ja smo testirani na prisustvo koronavirusa. Rezultati su bili negativni. U subotu smo bili obavezni uraditi još jedan test. U nedjelju sam dobio poziv organizatora koji su me obavijestili da je Petar pozitivan na koronavirus. Pokušao sam im objasniti da je moj trener još prije samog nastavka teniske sezone prebolovao koronu, posjeduje antitijela, te da postoji mogućnost da je test lažno pozitivan. Zamolio sam ih da urade ponovno testiranje, međutim to nisu dopustili, a tim činom sam izgubio pravo učešća na turniru - napisao je Džumhur, te dodao:


- Kako bih dokazao da su pogriješili, po povratku iz Pariza, moj trener je jučer 21.9. u Beogradu testiran. Danas smo dobili rezultat tog testa na kojem se vidi da je Petar Popović negativan na koronavirus. Jako se loše osjećam zbog svega ovoga. Prije svega jer nisam u prilici igrati na jednom od najdražih turnira, a posebno jer je učinjena velika nepravda. Svakako da ću se boriti dalje! Hvala svima na podršci!