open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Nakon drogiranja pretukli žrtvu: Dervišu Kablaru određen pritvor, saučesnik još u bjekstvu
Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Dervišu Kablaru (37) iz Viteza zbog sumnje da je u jednom banjalučkom hotelu počinio krivično djelo razbojništvo.
10.03.2022. u 11:42
get url
text

VEZANI TEKST - Zajedno se drogirali, pa pretukli i opljačkali žrtvu: Uhapšen muškarac iz Viteza, za drugim se traga

Iz suda je potvrđeno da mu je pritvor određen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Također, pritvor je određen i njegovom saučesniku Senijadu Miletiću, a koji je već nekoliko dana u bjesktvu i za njim se traga.

Ovaj dvojac je osumnjičen da su su 5. marta ove godine u jednom hotelu u Banjoj Luci, pretukli sugrađanina S. K. i ukrali mu 5.000 KM. Žrtva je teško pretučena i zadobio je brojne tjelesne povrede. Također, sumnjiče se da su mu omogućili uživanje droga, a prema saznanjima iz istrage donijeli su mu više paketića kokaina u hotelsku sobu. Nakon zajedničkog uzimanja droge, između njih je izbila svađa jer je S. K. odbio da plati, nakon čega su ga osumnjičeni pretukli i ukrali spomenuti iznos novca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.