open-navfaktor-logo
search
Zabrana nastupa
Nakon drame na EP-u: Christian Eriksen napušta Inter
Christian Eriksen, fudbalski reprezentativac Danske, koji je na Evropskom prvenstvu ovog ljeta doživio srčani udar, neće moći igrati za Inter.
29.10.2021. u 15:02
get url
text

Stoga je italijanski prvak spreman da dozvoli odlazak sjajnom veznjaku.

Eriksen se srušio na teren tokom utakmice protiv Finske, a ljekari su mu spasili život pravovremenom reakcijom. Kasnije je podvrgnut i operaciji srca prilikom koje mu je ugrađen defibrilator.

Cilj je bio opet pripremiti Eriksenovo tijelo za sportske napore, međutim, kako stvari stoje, on je svoje u Interu odigrao.

- Nakon svega što se dogodilo na Evropskom prvenstvu u junu 2021. godine, italijansko medicinsko tijelo igraču je privremeno zabranilo sportske aktivnosti u tekućoj sezoni - saopćeno je iz Intera.

Iako se Eriksen dobro osjeća, prema pravilima u Italiji na profesionalnoj i amaterskoj razini zabranjuje se igranje svima s ozbiljnim srčanim problemima. Nerazurri će tako morati pustiti svog najplaćenijeg fudbalera jer ga ne mogu registrovati.

Za razliku od Italije, u ostalim zemljama Eriksenu je dozvoljeno igrati i stoga sigurno neće mu biti problem naći novi klub. Ranije se spominjala i mogućnost povratka u Ajax gdje je nastupao u razdoblju od 2010. do 2013. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.