open-navfaktor-logo
search
Viši asistent
Nakon devet mjeseci na birou bivši gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić dobio posao
Nakon što je devet mjeseci bio na birou, Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banje Luke, predavat će na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.
04.09.2021. u 20:42
get url
text

Kako piše Srpskainfo, sve su prilike da će Radojičić sa studentima automatike i robotike raditi već od od oktobra, kada počinje nova akademska godina.

Radojičić je magistar elektrotehnike, a posao višeg asistenta na svom matičnom fakultetu napustio je 2003. godine, kada se opredijelio za političku karijeru.

U to vrijeme je bio generalni sekretar SNSD-a i narodni poslanik, da bi tri godine kasnije bio izabran za predsjednika Narodne skupštine RS, a potom za gradonačelnika Banje Luke.

Mada je još krajem devedestih smatran "zlatnim dječkom" domaće političke scene, mnogi su komentarisali da je šteta što je napustio perspektivnu akademsku karijeru.

Na Elektrotehničkom fakultetu je diplomirao 1991. godine, prosječnom ocjenom 8,91, a magistar računarske tehnike i automatike je postao 2001. godine. Magistrirao je sa prosječnom ocjenom deset.

Od 1991. do 2002. je na ETF-u bio asistent, a potom, do septembra 2003. viši asistent.

Očekuje se da će ovih dana biti ponovo izabran na istu poziciju i da će akademsku karijeru nastaviti tamo gdje je stao prije 18 godina.

Igor Radojičić se, naime, prijavio na konkurs raspisan u junu i ispostavilo se da ispunjava sve tražene uslove.

Nedavno je komisija ETF za izbor nastavnika odlučila da predloži Nastavno naučnom vijeću fakulteta i Senatu Univerziteta da "ponovo izaberu mr. Igora Radojičića u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast automatika i robotika".

Smatra se da je na ovaj način "posao završen" jer u pravilu Nastavno naučno vijeće i Senat uvijek prihvate prijedlog komisije.

Zanimljivo je da je na ovom konkursu Radojičiću "na crtu" izašao 30 godina mlađi kandidat, javnosti nepoznati inženjer Luka Maletić, koji je diplomirao prošle godine i koji se jedini, uz bivšeg gradonačelnika, prijavio na konkurs.

Međutim, bit će primljena oba kandidata, jer je konkurs i raspisan za dvije asistentske pozicije. Radojičić će biti viši asistent, a Maletić asistent na automatici i robotici Elektrotehničkog fakutleta u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.