open-navfaktor-logo
search
Nezakonito
Nakon CIN-ovog pisanja Milica Marković izgubila pravo na stan
Novinari CIN-a su otkrili da je peterosoban stan za Marković, mimo zakonskih procedura, u potpunosti plaćen javnim novcem
03.06.2019. u 15:58
get url
text
Milica Marković
Milica Marković

Milici Marković je Vrhovni sud RS-a oduzeo pravo vlasništva na petosoban stan u Bijeljini koji je mimo zakonske procedure plaćen robnom rezervom mazuta, o čemu je CIN pisao krajem prošle godine.

Presuda Okružnog suda u Bijeljini, kojom je Milici Marković dato pravo vlasništva nad stanom u Bijeljini, ukinuta je konačnom revizijom Vrhovnog suda RS-a, koja je donesena u martu ove godine.

Novinari CIN-a su u priči "Besplatan stan za Milicu Marković skupo platili građani" otkrili da je peterosoban stan za Marković, mimo zakonskih procedura, u potpunosti plaćen javnim novcem.

U reviziji Vrhovnog suda je navedeno da nijedan materijalni dokaz ne upućuje na to da je Republička direkcija za robne rezerve RS-a platila stan za Marković, što je CIN detaljno opisao u svojoj priči.

- Nije propisana mogućnost sticanja prava svojine na stanu koji se osigurava za potrebe zastupnika i funkcionera. U konkretnom slučaju, upitna je i sama potreba rješavanja stambenog pitanja tužiteljice, kod činjenice da ona, po sopstvenom priznanju, predmetni stan ne koristi za stanovanje - navedeno je u presudi Vrhovnog suda.

Uz to što će morati vratiti stan, Marković će platiti i troškove postupka i revizije od skoro 11.000 maraka.

Marković je sredinom 2000. godine, kao tadašnja poslanica Srpskog narodnog saveza u Narodnoj skupštini RS-a, tražila od premijera Milorada Dodika da joj Vlada RS-a kupi stan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.