open-navfaktor-logo
search
Domišljati ili škrti
Nakon Chelseajevog "trika" s mikrovalnom, šta koriste drugi engleski timovi za grijanje kopački?
Prije nekoliko dana u engleskim medijima pojavila se informacija kako fudbaleri Chelseaja koriste mikrovalnu pećnicu kako bi ugrijali svoje kopačke i tako ih učinili udobnijim.
03.03.2021. u 14:04
get url
text

VEZANI TEKST - Zašto Fudbaleri Chelseaja kopačke griju u mikrovalnoj pećnici?

Koža na kopačkama zna biti kruta, pogotovo u zimskim mjesecima, pa na Stamford Bridgeu očito imaju razrađen metod.

No, nakon što je "trik" sa mikrovalnom pećnicom dospio u javnost pojedini engleski klubovi kao da su se namjerno "oglasili" kako bi poručili Chelseaju da za to što oni čine s mikrovalnom postoji specijalizirana aparatura.

Kako piše The Sun Wolverhampton, Arsenal, Manchester United i Southampton su samo neki od timova koji koriste cleatPRO, što je aparat koji parom grije kopačke, a postoji lakša verzija istog aparata koja se nosi na gostujuće utakmice.

Jedna od engleskih premierligaša koristi aparaturu koja nosi naziv FORMBASE, a koju igra često u priči nazivaju rernom za kopačke.

Čini se da ekonomi i ljudi zaduženi za održavanje opreme fudbalera Manchester Cityja lobiraju kodklupskog rukovodstva za kupovinu najnovije opreme iz Austrije, a koja se koristi i za tretman skijaških pancerica.

Malo čudi metoda kojom zvijezde Chelseaja "griju" svoje kopačke, pogotovo kada se zna da će njihov gazda Roman Abramovich ove godine dobiti još jednu jahtu vrijednu 430 miliona funti.

Pitanje je jesu li ekonomi Chelseaja domišljati ili ruski tajkun štedi na "sitnicama"?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.