open-navfaktor-logo
search
Dan poslije
Nakon bruke u Yerevanu: Samo šesterica Zmajeva stigla u Sarajevo, Prosinečki donio konačnu odluku
U Sarajevo su stigli Vladan i Adnan Kovačević, Amer Gojak, Jasmin Burić, Riad Bajić i Eldar Ćivić
09.09.2019. u 14:14
get url
text

Tmurno je bilo danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevu. Avion koji je stigao iz Yerevana bio je sablasno prazan, a nakon bruke koju su Zmajevi jučer doživjeli protiv Armenije u našu zemlju se vratilo tek nekoliko reprezentativaca.

Uz Roberta Prosinečkog, selektora u ostavci, iz aviona su izašli dvojica njegovih pomoćnika, te šesterica igrača - Vladan i Adnan Kovačević, Amer Gojak, Jasmin Burić, Riad Bajić i Eldar Ćivić. Ostali su se zaputili ka zemljama u kojima će se danas ili sutra staviti na raspolaganje svojim klubovima. 

Prosinečki je nakon prespavane noći ponovo stao pred kamere. Govorio je i o (ne)mogućnosi ostanka na klupi BiH, naglasivši da je njegova jučerašnja odluka konačna.

{$galerijaFotografija}

-  Sutra u 15 je sjednica Izvršnog odbora, ali to je samo formalnost. Moju odluku o napuštanju reprezentacije donio sam jučer i igračima želim svu sreću i da kroz baraž izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Kada sam dolazio, imao sam ambicije da ćemo otići na EURO, ali to nismo ostvarili i to je glavni razlog što sam se odlučio povući - rekao je Prosinečki, naglasivši da će njegov nasljednik do marta imati dovoljno vremena da pripremi ekipu i odvede Zmajeve na EURO, gdje im je prema njegovom mišljenju i mjesto.

Upitan da analizira krah protiv Armenije, selektor u ostavci kazao je:

- Za anlizu bi trebalo dosta vremena. Ni rezultat, ni igra nisu bili idealni u ove dvije utakmice, pogotovo protiv Armenije. Imali smo dosta problema u odbrani. Imam utisak da smo dali tri, primili bismo četiri gola. Armenci su više željeli pobjedu. Jednostavno bacali su se "na glavu" za svaku loptu - kazao je Prosinečki.

Prosinečki je govorio i o najvećim problemima u našem timu.

- Kad vidiš kako momci rade, nema problema. Sigurno da ćemo sve pogledati. Ima tu sigurno puno i mojih grešaka, a vjerovatno i svih nas koji smo radili. Još ne mogu vjerovati da je Armenija pobijedila Bosnu i Hercegovinu i da odigraš utakmicu, koja se u biti igra za kvalifikacije, bez dovoljno želje, ambicije. Kad se pogleda svi rezultati su išli na ruku. S jučerašnjom pobjedom bili bi jako blizu, imali bi velike šanse, a to nismo ostvarili - zaključio je Prosinečki.

Jedan od najboljih u bh. timu uz kapitena Edina Džeku u duelima protiv Lihtenštajna i Armenije bio je Amer Gojak.

- U Yerevanu je bila jako teška utakmica i nezasluženo smo izgubili. Imali smo svoje šanse, ali nismo uspjeli ostvariti pozitivan rezultat. Treba se boriti do kraja i vjerovati da možemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.Zadovoljan sam svojom formom, ali žao mi je što nismo ostvarili bolje rezultate u ove dvije utakmice.

Iz zgrade Aerodroma pored novinara su prošli i pojedini članovi Izvršnog odmbra, između ostalih potpredsjednici Ivan Beus i Milorad Sofranić, ali nisu našli shodno da se obrate medijima.

Doček igrača Fudbalske reprezentacije BiH 09.09.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.