Uprkos optužbama protiv njega, on je cijelo vrijeme tvrdio da je nevin, čak i nakon što su mu tužioci ponudili sporazum o priznanju krivice, prenosi Unilad.

Andrews je osuđen za ubistvo svoje supruge Regine 1974. godine. Regina je navodno pronađena u Forest Parku u Clevelandu nakon što je izbodena 11 puta u hotelu Colonia House.

Andrewsu je 2020. odobreno novo suđenje i pušten uz kauciju nakon što je sudija presudio da tužioci u prvobitnom suđenju nisu obavijestili porotu da je policija intervjuisala drugog osumnjičenog za ubistvo 1975. godine.

Drugi osumnjičeni je navodno imao alibi za vrijeme Regininog ubistva, iako intervju nikada nije pregledan. Osumnjičeni je preminuo 2011. godine, prenosi Cleveland.com.

Suđenje Andrewsu je počelo 19. oktobra, pred sudijom Timothyjem McGintyjem u okrugu Cuyahoga. Nisu pronađeni fizički dokazi koji povezuju Andrewsa sa zločinom, a porota ga je proglasila nevinim nakon 90 minuta vijećanja.

Andrewsa je predstavljao Ohio Innocence Project, iz kojeg su naveli da je Isaijino vrijeme provedeno u zatvoru drugo najduže poznato nezakonito zatvaranje u američkoj historiji.

Andrews, koji sada ima rak i koristi invalidska kolica, osjeća olakšanje što je konačno oslobođen optužbi za zločin nakon 45 godina.