open-navfaktor-logo
search
Spriječila ga bolest
Nakon 24 godine: Sarajevski tobdžija Smail Krivić neće večeras pucati iz topa sa Žute tabije
Nakon 24 godine službe, tobdžija Smail Krivić večeras u akšam neće biti na Žutoj tabiji i pucnjem iz topa najaviti dolazak mjeseca ramazana.
12.04.2021. u 16:02
get url
text
Smail Krivić

Zbog bolesti tobdžija Smail onemogućen je u svom redovnom poslu, privremeno će tokom mjeseca ramazana tu dužnost obavljati njegov zamjenik.

Smail Krivić se uspješno oporavlja i očekuje da se vrati svom poslu krajem mjeseca ramazana.

Nakon vijesti da je Smail Krivić bolestan i da ovaj ramazan neće početi na Žutoj tabiji, načelnik Hadžibajrić uputio mu je poklone i poželio što brži oporavak, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Posljednje 23 godine za pucanj topa sa Žute tabije tokom ramazana u Sarajevu zadužen je Smail Krivić. Tobdžija, koji svakog dana označava kraj posta, postao je tako ramazanska atrakcija u našem gradu. Obučen u narodnu nošnju, s fesom na glavi, uvijek je privlačio pažnju posjetilaca, a među njima i turista iz svih dijelova svijeta.

Večeras, s akšam-namazom, nastupa ramazan, koji je blagoslovljeno vrijeme, koje je Allah, dž. š., posebno odabrao jer je u njemu počela objava posljednje Allahove Riječi, tog velikog poziva dobru, sreći i miru ljudskog roda, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.