Petak, 18.06.2021.
Svi žele uspjeh i rezultat
FOTO: Muhidin Živojević

Nakon 22 godine: Zmajice počele pripreme za Evropsko prvenstvo

Današnjim okupljanjem igračica i članova stručnog štaba na Ilidži, započele su pripreme ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, koje se održava od 17. do 27. juna.

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da im sutra slijede ljekarski pregledi i antigensko testiranje nakon čega Zmajice odlaze na Vlašić, gdje će trenirati narednih 12 dana.

- Poslije Vlašića odlazimo u Fojnicu gdje ćemo se zadržati oko pet dana prije utakmice, prve zvanične prijateljske pripremne koja će biti u Poreču protiv reprezentacije Hrvatske. Poslije toga slijedi povratak u Mostar gdje nastavljamo petodnevne pripreme pred odlazak u Podgoricu i utakmicu sa reprezentacijom Crne gore. Nakon toga vraćamo se Tuzlu, tu završavamo naše pripreme gdje 14. juna odlazimo za Beograd i odatle u Francusku - kazao je Čolan.

Istakao je da je zatvorena finansijska konstrukcija za pripreme, da su Fojnica, Mostar i Tuzla pokrili troškove za vrijeme boravka u ovim gradovima, a da se nada da će troškove odlaska u Francusku pokriti u narednih desetak dana.

- Ključno je da se igračice dobro fizički spreme, da budu sve zdrave, da ne bude nikakvih povreda da bi plan tekao kako se zamislilo i da bi na Evropskom prvenstvu bile u punoj formi - izjavila je tim-menadžer ženske reprezentacije Razija Mujanović.

Naglasila je da u ekipi postoji dobra atmosfera i da svi žele uspjeh i rezultat.

Selektor Goran Lojo rekao je da će sutra biti kompletirana ekipa, odnosno da će stići sve igračice osim Jonquel Jones koja će se zbog klupskih obaveza državnom timu BiH pridružiti 6. juna. Rekao je da su zakazane četiri prijateljske utakmice sa reprezentacijama Hrvatske i Crne Gore, a da će pokušati organizovati i još jednu utakmicu pred odlazak u Francusku.

- Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti kapiten reprezentacije BiH. Napravili smo veliki uspjeh plasmanom na EP nakon 22 godine. Svakako da nam to daje i zadatak da kada dođemo na EP u Francusku da se pokažemo u što boljem svjetlu i da predstavimo BiH i sve naše navijače onako kako to i zaslužuju - izjavila je kapiten Milica Deura i dodala:

- Očekuje nas izuzetno veliko takmičenje.

Istakla je da očekuje održavanje pozitivne atmosfere i da na EP-u zasjaju u punom sjaju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh