navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Legendarni trener

Nakon 18 mjeseci Ivica Osim se iz Austrije vraća u Sarajevo

Informacija da se legendarni Švabo uskoro vraća u Sarajevo obradovat će sve stanovnike glavnog grada i Bosne i Hercegovine.

Objavljeno: 25.08.2021. u 21:12
get url
text

Kako nam je rekla Asima Osim, supruga legendarnog nogometaša i trenera Ivice Osima, u septembru planiraju povratak u šeher.

- Plan je da naredni mjesec, konačno, nakon 18 mjeseci dođemo u Sarajevo. Tako smo planirali, ali sa koronavirusom i mjerama se nikada ne zna. Korona nam je sve poremetila, kao i većini ljudi na svijetu.

Više ništa nije sigurno. Moramo još malo sačekati da zahladni, jer Ivica ne podnosi vrućine. Stalno se raspituje za Sarajevo i govori hoću kući – kaže na početku razgovora za Faktor Asima Osim.

Bračni par Osim u Austriji je u svom drugom domu - Grazu, gdje legendarni trener uživa veliko poštovanje.

- Graz je naš drugi dom. Tu nam ništa ne nedostaje, ali srce hoće u Sarajevo. Pored vrućine, drugi problem je činjenica da u našoj zgradi na Merhemića trgu na Ciglanama nema lifta.

Naš stan je na trećem spratu, a Ivica sve teže hoda. Iskrena da budem, najviše spava i, naravno, gleda fudbalske utakmice. Mnogo ga je obradovao dolazak unuka Damira i supruge sa djetetom -kaže Asima.

Podsjetimo, Osim je 2007. godine u Tokiju doživio moždani udar za vrijeme vođenja japanske reprezentacije i od tada mu je narušeno zdravlje.

- Najbitnije je da nije završio u kolicima. Sama činjenica da je pokretan sve nas mnogo raduje – kaže na kraju Asima.