open-navfaktor-logo
search
Italijani u šoku
Nakon 16 dana potrage pronađeno raskomadano tijelo dječaka koji je nestao sa majkom, poznatom muzičarkom
Šesnaest dana od početka potrage, na Siciliji su pronađeni posmrtni ostaci četverogodišnjeg dječaka Gioelea Mondella koji je, zajedno sa majkom, nestao u blizini priobalne ceste. 
20.08.2020. u 08:03
get url
text

Majka je pronađena mrtva pored dalekovodnog stuba nedaleko od mjesta manje saobraćajne nesreće koja joj se dogodila. Radi se o muzičarki, DJ Viviani Parisi, a njena smrt i sudbina djeteta danima šokiraju Italijane. Tijelo četverogodišnjaka je, kako javlja BBC, pronađeno oko 200 metara od glavne ceste koja vodi od Messine do Palerma.

Majčino tijelo pronađeno je na lokaciji 400 metara od sina. Tužitelj Angelo Cavallo novinarima je kazao da okolnosti smrti majke i sina još nisu jasne. Što se majke tiče, uzrok bi mogla biti nesreća, samoubistvo ili ubistvo.

Teze koje su postavljene oko smrti dječaka su da bi se moglo raditi o ubistvu i samoubistvu u režiji majke, napadu divljih životinja ili seksualnom napadu.

Viviana je kobnog dana sina vozila u svom automobilu "opel corsa". Naumili su dječaku kupiti cipele. Na obalnoj cesti imali su manji sudar s kombijem koji je prevozio radnike na gradilište obližnjeg tunela.

"Opel corsi" je pukla guma, pa je Viviana zaustavila automobil čim su prošli tunel. Privatne nadzorne kamere pokazale su da su majka i dijete nakon nesreće bili živi te su zaustavili jednu porodicu koja im je pomogla oko probušene gume.

Šta se dalje događalo, zasad je nejasno, a policija pokušava stupiti u kontakt sa porodicom koja se zaustavila da se jave i ispričaju svoja saznanja. Istražuju se i drugi svjedoci koji su nesreću prijavili nadležnim službama. Na snimkama nadzornih kamera vidi se kako muzičarka preskače ogradu pored ceste i sa sinom u naručju odlazi u nepoznato.

Dječak je, prema izjavama očevidaca, djelovao nepovrijeđen dok se činilo kako je ona vrlo uznemirena.

BBC piše kako je muzičarka iz Torina nedavno doživjela živčani slom, a stanje joj se pogoršavalo zbog strogih mjera restrikcije oko koronavirusa u Italiji.

Njen suprug, također DJ Danielle Mondello, novinarskim ekipama decidirano je tvrdio kako je iz kuće otišla mirna te da se dobro osjećala tog jutra.

- Viviana sigurno nije ubila Gioelea, previše ga je voljela - rekao je Mondello.

Vivianino tijelo pronađeno je pet dana nakon nesreće i bilo je prepuno povreda koje su mogle nastati od pada sa električnog stuba ispod kojeg je nađena, a primijećeni su i životinjski ugrizi.

Pokrenuta je opsežna potraga za dječakom koja je rezultirala pronalaskom njegovog raskomadanog tijela, također najvjerovatnije usljed ugriza životinja, ali nije jasno je li preminuo od napada ili su životinje tijelo raskomadale nakon njegove smrti.

Iako se vjeruje da je 99 posto riječ o nestalom dječaku, uzorci tkiva poslani su na analizu DNK kako bi se pouzdano utvrdio identitet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.