Kriminal

Nakon 13 eksplozija: Danska počela provjere na granici sa Švedskom

Objavljeno: 12.11.2019. u 15:38

U pucnjavi u subotu u Malmoeu je ubijen 15-godišnji dječak, dok je drugi povrijeđen i nalazi se u kritičnom stranju

Danska policija počela je provoditi granične provjere na prijelazima sa Švedskom, nakon niza pucnjava i eksplozija oko Kopenhagena za koje vlast u Danskoj tvrdi da su ih izvršili počinioci iz Švedske.

Portparol danske policije Jens Jespersen danas je kazao da se pri provjerama na mostu Oresund, između Kopenhagena i švedskog grada Malmoea, službenici posebno fokusiraju na prekogranični kriminal, koji uključuje krijumčarenje eksploziva, oružja i droge.

Također, dodao je da službenici zaustavljaju vozila kako bi imali najbolji mogući uvid u to ko je unutra. Jespersen je istakao da se kontrole vrše i u trajektnim lukama.

Do ovakve odluke danskih vlasti došlo je nakon 13 eksplozija u Kopenhagenu od februara ove godine. U junskoj pucnjavi u glavnom gradu Danske ubijena su dva državljanina Švedske. Također, u pucnjavi u subotu u Malmoeu je ubijen 15-godišnji dječak, dok je drugi povrijeđen i nalazi se u kritičnom stranju.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije