navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sarađuje sa BHRT-om

Nakon 11 godina se vraća na scenu: Mnogi će se iznenaditi i zapitati je li to Rizzo Ruža

Sarajevski kantautor Rizzo Ruža, pravog imena Rizo Lukačević, tokom 90-ih i početkom 2000-ih godina imao je slušane pjesme poput "Stara dobra laž", "Kada prođeš mahalom", "Hadžija", "Moja nevjero".

Objavljeno: 09.02.2022. u 08:29
get url
text

Zvanično se povukao iz muzike 7. jula 2011. godine, kada je velikim koncertom "Živimo zbog ljubavi" obilježio 15 godina karijere. Rizzo se sada nakon 11 godina muzičke pauze ponovo vraća na scenu.

- Pošto sam napravio veliku pauzu, prvo moram ljude upoznati sa mojim radom. Novi singl je u pripremi i bit će vrlo interesantan. Prvi dio snimanja radim sa DJ Rimom, a drugi u studiju Hamze Ražnatovića. Pošto sam posljednjih deset godina na Kovačima i poprimio sam tu kulturu življenja, pjesma će imati prizvuk mahale i čaršije, tog starog dijela grada. Bit će brza i vesela, kakve su moje pjesme.

Postoji mogućnost da bude i duet, ali to još nisam utanačio. Mnogi će se iznenaditi i zapitati je li to Rizzo Ruža. Bit će nešto što ja osjećam da trebam da radim, ali istovremeno vrlo moderno i u skladu sa vremenom. Imam dobru, kvalitetnu i modernu pjesmu koju ću uz spot premijerno predstaviti u maju – kaže Rizzo Ruža koji ističe veliku pomoć svoje menadžerice Azre Kadribegović.

U saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT-a Rizzo je pripremio i kompilacijski album odabranih pjesama po kojima ga pamte.

- Kompilacijski album će se ovih dana naći na svim većim digitalnim streaming platformama. U produkciji Javnog servisa izlazi 12 pjesama na albumu "The best of Rizzo Ruža". Pjesme koje nisu rađene sa Muzičkom produkcijom BHRT-a izdavat će Tempo digital - govori kantautor koji je u dosadašnjoj karijeri objavio četiri samostalna studijska albuma "Put do sreće", "Ljubav k’o vjera", "Bosanski lonac" i "19".