VEZANI TEKST - Hrvatski mediji o sramnom potezu HDZ-a: Čović želi ozakoniti slobodu negiranja četničkih pokolja u BiH

Podsjetimo, sjednica na kojoj su se Čović, Lidija Bradara i Marina Pendeš (ne)očekivano svrstali uz negatore genocida, sve srpske delegate, održana je još u ponedjeljak. Čović je o tome šutio u ponedjeljak, utorak i srijedu, da bi o svom sramnom činu progovorio tek sedamdesetak sati kasnije.

Šta je bio razlog za naknadnu pamet Čovića? Zašto mu je toliko trebalo vremena? Da li je svijest o tome kakav je skandalozan i anticivilizacijski potez učinio Bošnjacima probudlia savjest, ljudskost u njemu?

Ne, odgovor ćemo najprije naći u susjedstvu, u javnosti Hrvatske, čiji su mediji, političari, javne ličnosti oštro kritikovali Čovića. Tako je nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na svom Tvitter profilu napisala da " šuti i Sveučilište u Zagrebu iako počasni doktro zapravo negira genocid".

Sandra Benčić, zastupnica Možemo u Saboru Hrvatske poručila je HDZ-u i Čoviću:

- Sramotno je da su još jednom predstavnici HDZ-a u Bosni i Hercegovini digli ruku protiv zabrane negiranja genocida u BiH? Sramotno je da su to isto napravili u aprilu ove godine kada su glasali protiv izmjena Krivičnog zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida? 

VEZANI TEKST - Sramotno je da su HDZ i Čović stali na stranu negatora genocida: Pogledajte govor u Saboru Hrvatske

Posebno su bili oštri u splitskoj Slobodnoj Dalmaciji.

- Da u hrvatskom narodu postoji i jedan promil istinske nacionalne svijesti, domoljublja i moralne tankoćutnosti u odnosu na ono što se pozerski demonstrira u također jasne profiterske svrhe, Dragan Čović bio bi nakon ovoga ritualnog pišanja po desecima tisuća četničkih žrtava ritualno smijenjen i iz svake hrvatske politike prognan govnjivom motkom, za sva vremena - napisao je Davor Krile u svom tekstu u Slobodnoj Dalmaciji.

Šta mi je sada preostalo, vjerovatno se zapitao Čović. Plašeći se za svoj status u Hrvatskoj, jer tamošnji HDZ i pored sve svoje moći ipak ne može utjecati na značajan broj relevantnih medija i javnih ličnosti, Čović se odlučio posuti pepelom. Zato mu ni ovaj put ne treba vjerovati. Nimalo.