open-navfaktor-logo
search
Legendarni stručnjak
Najvatreniji navijači Sturma pripremili prvi rođendanski poklon za Ivicu Osima
Legendarni bh. stručnjak Ivica Osim uskoro će proslaviti 80. rođendan.
25.04.2021. u 15:24
get url
text

Iako se odavno ne bavi trenerskim poslom, popularni Švabo i dalje je omiljen među navijačima bivših klubova, no čini se da ga pored pristalica matičnog Željezničara posebno mjesto ima u srcima navijača Sturma.

VEZANI TEKST - U Austriji spremili posebnu rođendansku čestitku za Ivicu Osima

U Grazu, u kojem je trenirajući Sturm u periodu od 1994. do 2002. godine stekao veliki broj simpatija, spremaju se Osim prirediti zanimljivu rođendansku proslavu.

Najvatreniji navijači Sturma već su počeli grad olikavati muralima sa likom legendarnog stručnjaka pod čijim vođstvom je njihov klub ossvojio dvije titule prvaka Austrije, tri Kupa Austrije, tri Superkupa, te igrao u Ligi prvaka.

Navijači kluba iz Graza su danas sa likom Ivice Osima oslikali "sat" koji je nalazi na kuli ispred poznato šoping-centra u Seiersbergu, no na kojem nema kazaljki. Očito su na taj način fanovi Sturma željeli tako kazati da je Osimov legendarni status bez vremenskog ograničenja...

Ovo je prvi u nizu poklona za najboljeg trenera u historiji Sturma, a očito da će murala i grafita posvećenih Osim za 80. rođendan biti još.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.