open-navfaktor-logo
search
Sele u Serie D
Najteži dani za Palermo u 119 godina dugoj klupskoj historiji
Finansijske garancije za takmičenje u Serie B odbijene su od strane Fudbalskog saveza Italije, javljaju mediji u Italiji
05.07.2019. u 13:00
get url
text

Fudbalski klub Palermo, čiji je dres u proteklom periodu nosio i bivši bh. reprezentativac Mato Jajalo, u narednoj sezoni će najverovatnije igrati u Serie D, četvrtom rangu italijanskog fudbala.

Finansijske garancije za takmičenje u Serie B odbijene su od strane Fudbalskog saveza Italije, javljaju tamošnji mediji.

Sicilijanci su upali u velike probleme nakon finansijskih malverzacija koje je vodio bivši predsjednik Maurizio Zamparini. Kontroverzni biznismen, poznat po čestim smjenama trenera, "prao je novac" direktno preko kluba, jer je prodao Palermo kompaniji koju je on osnovao, a zatim ga za minimalnu sumu otkupio nazad.

Tim sa stadiona Renzo Barbera proteklu sezonu završio na trećoj poziciji Serie B i trebao je igrati u play-offu za ulazak u Serie A, ali je zbog pomenutih radnji kažnjen izbacivanjem u Serie C.

Posle uložene žalbe, sud je preinačio odluku i omogućio ekipi sa juga Italije da ostane u Serie B, no čini se da se to ipak neće desiti.

S obzirom da finansijske garancije nisu prošle reviziju Fudbalskog saveza Italije za takmičenje u Serie B, kao posljedica svega uslijediti će selidba u četvrti rang, što je svakako jedna od najtežih situacija u 119 godina dugoj klupskoj historiji.

Bivši Zmaj Mato Jajalo kao da je predosjetio šta se dešava u klubu, s obzirom da je nedavno potpisao ugovor s Udineseom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.