open-navfaktor-logo
search
Dječiji sajam
Najmlađi uživaju u slatkišima, klizanju, plesu...
Sajam je namijenjen djeci uzrasta do 10 godina
17.11.2018. u 12:12
get url
text

Smijeh, pjevanje i dobro raspoloženje mališana i roditelja i danas je prisutno u sarajevskoj Skenderiji gdje se održava 5. Dječiji sajam, javlja Anadolu Agency.

Sajam je svečano otvoren juče, a traje do sutra. I danas je sajam nastavljen muzičkim tačkama mališana do deset godina, recitacijama, plesom i muzičkim teatrom. Na štandovima djeca imaju priliku kupiti i probati slatkiše i kupiti igračke.

{$galerijaFotografija}

Direktorica ove manifestacije Maja Kojundžić podsjetila je da je u toku peti Dječiji sajam u Sarajevu.

- Moram priznati da su naši izlagači ali i posjetioci rekli da je ovo do sada najljepši sajam koji smo napravili. Potrudili smo se da našim partnerima i sponzorima i ove godine napravimo prekrasnu priču. Ono što je novost ove godine jeste klizalište - izjavila je Kojundžić.

Prema njenim riječima, sezona klizanja je otvorena u petak i djeca mogu besplatno klizati s maskotama, tačnije likovima iz crtanih filmova koji ih vesele.

- Dijelimo 1.000 slikovnica. Uglavnom, veselimo se i zabavljamo kao i svake godine. Nakon pet godina, možemo definitivno reći da je ovo tradicionalni dječiji sajam u Sarajevu. Moram priznati da nema ovakvih sadržaja za djecu, ovog uzrasta. To su bebe i djeca do deset godina starosti. Mislim da je Dječiji sajam u Sarajevu definitivno najveći dječiji sajam u BiH, ako trenutno možda nije i jedini kao takav koji se održava. Jedan je od najvećih u regiji - dodala je Kojundžić.

Jedan od izlagača sa slatkišima za djecu je i Hamid Kurjaković iz jedne firme iz Čitluka.

- Unazad četiri godine, svaki put smo na sajmu. Družimo se sa djecom, prezentiramo nove proizvode, okuse. Maskote su tu da zabave naše mališane. Učesnici i djeca koji dođu na naš štand mogu dobiti gratis i degustirati neke proizvode - izjavio je Kurjaković.

Dječiji sajam
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.