open-navfaktor-logo
search
Napadač ubijen
Najmanje sedmero ubijenih u napadu u sinagogi u jevrejskom naselju u okupiranom Istočnom Jerusalemu
Najmanje sedam osoba poginulo je u oružanom napadu u jevrejskom naselju na području okupiranog Istočnog Al-Qudsa/Istočnog Jerusalema, javlja Anadolija.
27.01.2023. u 21:13
get url
text

U saopćenju izraelske policije navodi se da je napadač došao u sinagogu na trgu u centru židovskog naselja Neve Yakov u okupiranom istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu i otvorio vatru na prisutne.

U saopćenju se navodi da je policija intervenirala i u razmjeni vatre neutralizirala napadača koji je pokušao pobjeći automobilom.

U saopćenju izraelske hitne službe Davidova crvena zvijezda navodi se da je u napadu život izgubilo najmanje sedam osoba, a još najmanje tri su ranjene.

Tenzije na Bliskom istoku porasle su nakon jučerašnjeg izraelskog napada u kojem je ubijeno devet Palestinaca u izbjegličkom kampu u Jeninu. Istog dana je u Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu ubijen je i 22-godišnji Palestinac.

U napadima izraelskih snaga od početka ove godine na okupiranim Zapadnoj obali i Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu ubijeno je najmanje 30 Palestinaca, među kojim je bilo i žena i djece.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.