open-navfaktor-logo
search
Davies na Anfieldu
Najluđa priča prijelaznog roka: Preko Twittera prodavao kauč, a sada oblači dres Liverpoola
Engleski prvak Liverpool tek u finišu prijelaznog roka uspio je riješiti potragu za stoperima.
02.02.2021. u 18:04
get url
text

Na Anfield su sinoć stigla dvojica centralnih bekova. Iz Schalkea je na posudbu stigao Ozan Kabak, a iz drugoligaša Prestona za odštetu od 570.000 eura doveden je Ben Davies.

Jurgen Klopp, menadžer Redsa, našao se u velikim problemima, jer su zbog težih povreda na duži period van stroja trojica stopera - Virgil van Dijk, Joe Gomez i Joel Matip.

Ben Davies je definitivno najluđa priča zimskog prijalznog roka. Anonimni 25-godišnji Englez nikada nije bio ni blizu nastupa u bilo kojem reprezentativnom uzrastu i nikad nije zaigrao u najvišem rangu tamošnjeg fudbala. Mediji na Otoku i navijači Liverpoola odmah su počeli tražiti brojne zanimljivosti vezane uz ovog stopera, a jedna je zaista neobična.

Davies je prije nekoliko godina, dok je igrao u niželigaškoj konkurenciji za Southport na svom Twitteru objavio da prodaje - kauč.

- Želi li neko kupiti ugaonu garnituru? U izvrsnom je stanju i rijetko korištena. Pošaljite mi poruku ako vas zanima - napisao je tada Davies.

U prvom intervjuu za službenu stranicu Liverpoola otkrio je šta je na kraju bilo a kaučem.

- Kupio ju je jedan moj saigrač iz Southporta. Po povoljnoj cijeni. Poslao mi je poruku i došao je po nju - iskreno je odgovorio novi stoper Liverpoola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.