open-navfaktor-logo
search
Bolt seli u Meksiko
Najbrži čovjek na svijetu igrat će pod komandom fudbalske legende?
Jedini čovjek koji je sto metara istrčao ispod 9,6 sekundi mogao bi od januara zaigrati za meksičkog drugoligaša Dorados de Sinaloa
21.11.2018. u 15:14
get url
text

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt čini se da po svaku cijenu želi nastaviti fudbalsku karijeru. Nakon epizode u redovima australskih Central Coast Marinersa, Jamajčanin bi svoj fudbalski put mogao nastaviti u Meksiku, javlja argentinski dnevni list Ole.

Jedini čovjek koji je sto metara istrčao ispod 9,6 sekundi mogao bi od januara zaigrati za meksičkog drugoligaša Dorados de Sinaloa, na čijoj klupi sjedi legendarni Diego Armando Maradona.

Nakon što je trenirao sa norveškim Stomsgodsetom, a potom i zvaničnih nastupa za Central Coast Marinerse, činilo se da bi Bolt karijeru mogao nastaviti na Malti, u ekipi Vallette.

Ipak, očiglednije je da će Bolt "odsprintati" u svlačionicu pod komandom legende svjetskog i argentinskog fudbala, s kojom ga spaja jedan zanimljiv podatak. Naime, i Jamajčanin je tokom aktivne sportske karijere bio zaštitno lice Pume, baš kao i Argentinac, koji je "proslavio" nekoliko modela kopački poznatog sportskog brenda tokom svoje igračke karijere, a i danas ga u javnosti često možete vidjeti u Puminoj opremi.

- Imam veliki broj ponuda od drugih kluba. Odluku o tome da li ću nastaviti fudbalsku karijeru ili ću na sve staviti tačku donijet ću do kraja novembra - kazao je Bolt prije nekoliko sedmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.