open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Najboljih 11: Ovi igrači obilježili su 14. kolo Premijer lige BiH
Četrnaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine obilježila je utakmica Borca i Želje u Banjoj Luci. Prava golijada na kraju je pripala Banjalučanima rezultatom 4:3.
11.11.2020. u 21:47
get url
text

Sarajevo je remiziralo na Tušnju protiv Tuzla Cityja 0:0, ali zahvaljujući porazu gradskog rivala sada ima pet bodova viška u odnosu na Želju. Poslije poraza, dolazi pobjeda. Tako je ove sezone sa ekipom Veleža, koji je na svom terenu nadigrao Široki Brijeg sa 2:1. Zrinjski je kod Radnika slavio rezultatom 2:0 i treći vezanim trijumfom uključio se u borbu za vrh. Mladost je lakše od očekivanog pobijedila Slobodu 2:0, dok su fenjeraši Olimpik i Krupa remizirali na Otoci rezultatom 1:1.

Sportska redakcija portala Faktor.ba izabrala je 11 igrača i trenera koji su obilježili 14. kolo.

Nevres FEJZIĆ (TUZLA CITY): Šansu koji je dobio među stativama koristi jako dobro. Drugu vezanu utakmicu nije primio pogodak, a protiv Sarajeva je nekoliko puta sjajno ukrotio pokušaje ofanzivaca Bordo tima, tako da je jedan od najzaslužnijih za remi protiv prvaka BiH, što je veliki uspjeh jer su Tuzlaci veliki dio meča bili s igračem manje.

Nemanja LEKANIĆ (OLIMPIK): Iskusni bočni igrač nije dozvolio da Krupa sa Otoke odnese puni plijen i drugi put u ovoj sezoni porazi Vukove. U 83. minuti izborio je penal, koji je sam i realizirao za 1:1, što je bio konačan ishod meča. Za bivšeg fudbalera Olimpika ovo je bio treći gol u sezoni, a najmlađi sarajevski premijerligaš postigao ih je ukupno 11.

Slobodan JAKOVLJEVIĆ, Nemanja BILBIJA (ZRINJSKI): Još jednom se pokazalo da Mladen Žižović lakše spava kada ovaj dvojac ima na raspolaganju. Jakovljević i Bilbija sredili su Radnik i donijeli Zrinjskom treću uzastopnu pobjedu, iako kod Mostaraca nema neke naročite ljepote u igri. Jakovljević je načeo domaće, pogodivši glavom mrežu svog bivšeg kluba, dok je Bilbija sudjelovao u skoro svakoj akciji Plemića, uknjiživši asistenciju kod drugog pogotka na meču.

Muharem ĆIVIĆ, Samir RADOVAC (VELEŽ): Strijelci golova za Rođene u derbiju protiv Širokog Brijega. Ćivić se vratio u startnu postavu nakon odrađene suspenzije, postigao gol i odradio dobar posao u defanzivi. I protiv Širokog Brijega bio na stoperskoj poziciji. Čini se da Dudić nekadašnjeg igrača Slobode nije koristio jedino u vrhu napada. Kada igra Radovac, igra i Velež. Pravi dirigent na sredini terena, opasan prema naprijed, što je krunisao i pogotkom.

Goran ZAKARIĆ, Jovo LUKIĆ (BORAC): Dali ogroman doprinos u pobjedi Borca protiv Želje u najboljoj utakmici ove sezone. Zakarić je bio dvostruki strijelac, postigao je i odlučujući gol na meču, a jedan od junaka susreta bio je i mladi reprezentativac BiH Jovo Lukić, koji je načeo mrežu gostiju u uvodnim minutama meča, zatim upisao asistenciju za prvi gol Zakarića, a učestvovao je i u akciji za 2:1 kada je pogodio Vranješ.

Anel DEDIĆ, Enes ALIĆ (MLADOST): Ekipa iz Doboja kod Kaknja u svom timu ima majstora za izvođenje slobodnih udaraca. Radi se o defanzivcu Aliću, koji je čak tri gola ove sezone postigao iz "slobodnjaka". Upravo je lijepim udarcem načeo mrežu Tuzlaka na startu susreta. Jednu od boljih partija pružio je i Dedić, koji je uglavnom bio nerješiva enigma za odbranu Crveno-crnih, a da kruniše sjajnu partiju nedostajalo je preciznosti u završnici.

Ermin ZEC (ŽELJEZNIČAR): Plavi su izgubili derbi u Banjoj Luci, ali dobili Ermina Zeca. Bugojanac, kojeg prate pehovi od dolaska na Grbavicu, dva puta je matirao Pavlovića za prve ovosezonske golove na svom kontu. Zec je prekinuo i post koji je trajao od 24. augusta, kada je postigao posljednji gol u Premijer ligi. Od tada su prošla 443 dana.

Trener kola

Vlado JAGODIĆ (BORAC): Najviše razloga za slavlje poslije trijumfa protiv Želje imao je upravo strateg Banjalučana. Nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH nalazio se pod pritiskom, naročito zbog poraza od Slobode na Tušnju, kada se malo zaljuljala i njegova stolica. Ipak, Borac pod Jagodićevom komandom niže pobjede u gradu na Vrbasu i ima maksimalan učinak. Ipak, ako žele napraviti nešto više, fudbaleri banjalučkog premijerligaša morat će popraviti predstave u gostima, a na treneru je da pronađe optimalno rješenje. Možda će pomoći i reprezentativna pauza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.