open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Najbolji tim 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine
Sedma dionica premijerligaškog karavana trajala je tri dana, a u nedjelju smo dobili novog lidera na tabeli.
14.09.2020. u 20:13
get url
text

Sarajevo je u petak slavilo protiv Borca 4:2 i skinulo Banjalučane s trona, a Željezničar je pobjedom protiv Širokog Brijega na Pecari detronizirao komšije sa Koševa.

U ovoj dionici vidjeli smo nekoliko spektakularnih golova, prije svega onaj koji je postigao Benjamin Tatar protiv Borca, kao i majstoriju Mustafe Mujezinovića, koji je Želji osigurao trijumf na Pecari.

Zanimljivo je bilo i u Krupi, gdje je Sloboda slavila sa 3:2, a svih pet golova palo je u drugom poluvremenu.

Sportska redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 7. kola:

Azir MUMINOVIĆ, Nemanja NIKOLIĆ (FK Tuzla City) - Tuzlaci su na Tušnju savladali Radnik sa 1:0. Strijelac jedinog i odlučujućeg gola bio je Nermin Crnkić u 21. sekundi drugog poluvremena. Međutim, najveće zasluge za trijumf idu golmanu Muminoviću i veznjaku Nikoliću.

Čuvar mreže Građana u 26. minuti kod rezultata 0:0 skinuo je zicer Mahiru Kariću, što je možda i prelomilo utakmicu. Nikolić je bio sjajan na sredini terena, izveo je korner iz kojeg je Crnkić pogodio za pobjedu, a Crnogorac je odigrao gotovo bez greške i pokazao da će biti veliko pojačanje za Tuzla City.

Luka MILETIĆ, Mustafa MUJEZINOVIĆ (FK Željezničar) - Palvi nisu odigrali na svom nivou, ali su ipak slavili u derbiju na Pecari. Zasluge za to pripadaju Mujezinoviću, koji je nakon soloakcije matirao golmana domaćeg tima. Fudbaleru Želje ovo je bio peti gol i izdvojio se na liderskoj poziciji najboljih strijelaca PLBiH.

Stoper Miletić bio je na visini zadatka, a pravovremenim reakcijama zaustavljao je napade Širokog.

Nemanja TOMAŠEVIĆ, Said HUSEJINOVIĆ (FK Sloboda) - Tuzlaci su ostvarili prvu gostujuću pobjedu u sezoni. Sa 3:2 slavili su kod Krupe. Tuzlaci su vodili sa 2:0, uz sjajno izdanje Abida Mujagića (gol i dvije asistencije). Domaći su se vratili u život golovima Nikolića, a onda je iskusni Husejinović pogodio za trijumf.

Odličnu partiju odigrao je i Tomašević, koji je bio sjajan i prošlo kolo protiv Širokog Brijega, što svakako može radovati struku Tuzlaka.

Muamer ADŽEM, Adnan OSMANOVIĆ (FK Olimpik) - Vukovi su do prvog ovosezonskog trijumfa i prvih bodova stigli trijumfom protiv Veleža. Na Otoci su slavili golovima Adžema i Osmanovića, koji su mrežu Bobića zatresli na otvaranju drugog poluvremena.

Trijumf domaćih donekle je pokvario sudija Antoni Bandić, koji je ponovo imao svoj show, a odlukama arbitra koji je prije nekoliko godina napravio najveći cirkus u bh. fudbalu, nisu bili zadovoljni ni domaći, ni gosti. Jedna od njih je iskuljučenje stopra Adžema...

Mario TIČINOVIĆ (NK Zrinjski) - Mostarci su teže od očekivanog na domaćem terenu savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja. Plemićima je posao olakšao i sudija Marić koji je u 15. minuti (pre)strogo isključio gostujućeg stopera Mahmića.

Brojčanu prednost domaći su krunisali golovima u 36. i 79. minuti. Strijelci su Ivančić i Bilbija, a dobru rolu odigrao je i Tičinović koji je koristio svako priliku da se nađe u završnici.

Amar RAHMANOVIĆ, Benjamin TATAR (FK Sarajevo) - Definitivno, pomenuti dvojac je klasa iznad Premijer lige BiH. Rahmanović je jeoš jednom potvrdio da je reprezentativni kalibar, a demonstrirao je to u 39. minuti - oduzeo je loptu nakon auta i zahvaljujući upornosti, lukavstvu i majstorstvu pogodio je za 2:1.

I Tatar je još jednom potvrdio da je jedan od najvažnijih kotača u ekipi Vinka Marinovića. Spektakularnim golom u 73. minuti donio je vodstvo Sarajevu protiv Borca (3:2), a potom je u finišu meča i potvrdio trijumf.

Trener kola

Esad SELIMOVIĆ (FK Olimpik) - Novi trener Vukova startao je pobjedom. Selimović je naslijedio Darka Vojvodića i potpisao prvi trijumf Olimpika u elitnom razredu našeg fudbala u tekućoj sezoni.
Sarajevski tim je slavio sa 2:1, a Selimović je nadmudrio kolegu Feđu Dudića, čija ekipa je bila favorit na Otoci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.