open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Najbolji tim 27. kola PLBiH: Vranješ kao motor Borca, majstorije Fanima i Brkića
Nakon utakmica 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je pobjedom nad Širokim Brijegom izbio na lidersku poziciju, a najveće iznenađenje svakako je pobjeda Olimpika na Grbavici rezultatom 2:1, i to nakon preokreta protiv Željezničara.
27.04.2021. u 18:16
get url
text

Na šest utakmica proteklog vikenda palo je 14 pogodaka, a osim u Dolini ćupova po tri gola vidjeli smo u duelima Velež - Krupa i Borac - Široki Brijeg.

Redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 27. kola u formaciji 4-5-1.

Vladan KOVAČEVIĆ, Matthias FANIMO (SARAJEVO) – Iako je u prvom poluvremenu zamalo poklonio pogodak Ivanu Eninu, golman Sarajeva se u drugom poluvremenu u potpunosti iskupio za svoju grešku. Fantastičnom intervencijom spriječio je Zrinjski da povede sa 2:0, a treneri oba tima su taj trenutak iz 71. minute označili kao prelomni u derbiju 27. kola između Zrinjskog i Sarajeva. Kasnije je rezervista Fanimo sjajnim soloprodorom pogodio za konačnih 1:1, a ovaj pogodak bio je jedan od najljepših poteza proteklog vikenda na terenima PLBiH. Za Fanima, koji je propustio prethodna dva meča, to je bio osmi prvenstveni pogodak.

Đoko Milović (OLIMPIK) - Do iznimno važne pobjede u borbi za opstanak fudbaleri Olimpika stigli su dijelom i zahvaljujući golu Đoke Milovića iz 33. minute susreta, koji je glavom matirao mladog Vedada Muftića za izjednačenje. Kasnije je pogodak Šišića za konačnih 1:2 dao dodatnu vrijednost Milovićevom golu za izjednačenje.

Slobodan JAKOVLJEVIĆ (ZRINJSKI) - Iskusni stoper već sezonama uspješno komanduje odbranom Mostaraca, a tako je bilo i u susretu sa Sarajevom. Da nije bilo fenomenalnog poteza Fanima, odbrani Plemića pripale bi velike zasluge za pobjedu do koje nisu došli, a jednu od dobrih prilika propustio je i sam Jakovljević.

Emir JUSIĆ, Fedor PREDRAGOVIĆ (SLOBODA) - Osmi put ove sezone fudbaleri Slobode uspjeli su sačuvati svoju mrežu, a svaki put je među starterima u tih osam mečeva bio i isusni stoper Emir Jusić. Osim što su osmi put ove sezone uspjeli sačuvati svoju mrežu, Tuzlaci su upisali i osmu ovosezonsku pobjedu i to zahvaljujući pogotku Fedora Predragovića.

Dario FERREYRA, Brandao DE SOUZA (VELEŽ) - Velež je nastavio nevjerovatnu seriju bez poraza nakon što je u Vrapčićima s 2:1 savladao posljednjeplasiranu Krupu. Rođeni su poveli prvim ovosezonski pogotkom Brandaa koji je uhvatio sjajan volej na nekih 16 metara poslije ubacivanja Pršeša. Dobru partiju pružio je Dario Ferreyra koji je imao nekoliko zapaženih prodora, a dobar posao odradio je i u defanzivi.

Goran BRKIĆ, Nermin CRNKIĆ (Tuzla City) - Maestralna asistencija za Petra Mišića i vodeći gol Tuzlaka samo je potvrdila kakav je igrač Goran Brkić i koliko je njegovim dolaskom na kvalitetu dobila ekipa Husrefa Musemića. Brkiću je ovo bila druga asistencija ovog proljeća, a u šest prvenstvenih nastupa postigao je i tri gola. Crnkić je cijelu utakmicu bio opasan po gol gostiju iz Bijeljine. Trčao je, trudio se, a kao nagrada stigao je sjajan prizemni centaršut kapitena Nukića kojeg mu nije bilo teško pospremiti u mrežu Radnika. Bio je to njegov peti ovosezonski pogodak.

Stojan Vranješ (BORAC) - Kapiten Borca bio je prvo ime posljednjeg susreta 27. kola Premijer lige BiH. Iskusni veznjak je s dva pogotka donio izuzetno važnu pobjedu Banjalučanima u borbi za šampionsku titulu, a zahvaljujući kojoj su izbili na lidersku poziciju domaćeg prvenstva. Računajući dva pogotka Širokom Vranješ je u dosadašnjem dijelu sezone postigao deset golova.

Trener kola
Slavko PETROVIĆ (OLIMPIK)
Fudbaleri Olimpika drugi put u prilično kratkom vremenskom periodu porazili su Željezničar na Grbavici i zahvaljujući tom trijumfu, ali i porazu Radnika od Tuzla Cityja, pobjegli iz opasne zone. Nakon što je sredinom marta nadmudrio Amara Osima, Slavko Petrović je ovog puta slavio i protiv Osimovog nasljednika Blaža Sliškovića. Tri boda osvojena u gostima kod Želje vjerovatno bi bilo kojem treneru bila dovoljna za priznanje za najboljeg trenera kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.