open-navfaktor-logo
search
Šef SDP-a
Najbolje obučeni posmatrač u Mostaru: Nikšić na izbore stigao u jakni vrijednoj više od 3.000 KM
Predsjednik stranke je samo prvi među jednakima. Poručio je to danas predsjednik Sodijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić uz fotografije nastale danas u Mostaru, gdje je registriran kao jedan od posmatrača na Lokalnim izborima u tom gradu.
20.12.2020. u 15:13
get url
text
Nermin Nikšić

Da baš i nije prvi među jednakima u stranci, a naročito među građanima, demonstrirao je Nikšić svojim stajlingom.

Uprkos činjenici da zvaničnici SDP-a vole sabirati cijene tuđih odjevnih predmeta, a naročito uprkos ideji socijaldemokratije čiju suštinu čini jednakost i solidarnost, Nikšić izgleda ne žali trošiti velike iznose novca na odjeću, što mu je na društvenim mrežama donijelo status "najbolje obučenog posmatrača" na mostarskim izborima.

Ono što nije promaklo korisnicima društvenih mreža je jakna koju je Nikšić nosio. Ovaj model jakne brenda Moncler, sudeći prema internet katalozima, košta 1.970 američkih dolara, što je nešto više od 3.000 KM.

To u praksi znači da socijaldemokrata Nikšić na sebi nosi jaknu vrijednu barem osam prosječnih penzija u FBiH, odnosno barem devet ili deset prosječnih penzija iz perioda u kojem je Nikšić obnašao dužnost federalnog premijera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.