open-navfaktor-logo
search
Prognoza FHMZ-a
Najavljeno kakvo će vrijeme biti do kraja sedmice
U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.
12.04.2023. u 08:07
get url
text

Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U Sarajevu umjereno naoblačenje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će uvjetovati kišu od poslijepodnevnih sati i tokom noći na petak. Na vrhovima planina će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina je u jutarnjim satima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Tokom dana se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.