Ističe da je "tamo ušao kao građanin" i da su mu "ruke čiste".

- Deseci firmi je nastavilo da pustoši budžet RS-a u doba koronavirusa. Ono što je meni posebno zapalo za oko i povrijedilo me jeste da je predsjednik dobio javne pare da kupi predsjednički traktor. Očigledno se navozao aviona, kamiona i odlučio da kupi traktor - rekao je on.

Potom je pojasnio razlog svog odlaska na posjed porodice Dodik.

- Mi smo se kao građani navikli na njihov kriminal. I otišao sam na njihov voćnjak veličine pola Banje Luke, otišao sam u njihovu upravnu zgradu da im dostavim zahvalnicu za doprinos. Danas sam obišao voćnjak Igora Dodika, a sutra ću obići voćnjak njegove sestre - rekao je Stanivuković za N1.

Dodaje da su mu rekli da napusti posjed i da njegovu zahvalnicu niko nije htio preuzeti pa ju je stavio na "predsjednički traktor", ističući kako je došao kao čovjek i da se ne radi ni o kakvom upadu.

Danas je objavljena informacija da je Stanivuković neovlašeno upao na imanje Milorada Dodika i da je neovlašeno snimao. Riječ je, tačnije, o privatnom posjedu preduzeća "Fruit Eco" iz Bosanske Gradiške, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin Milorada Dodika. Najavljeno je da će pravni zastupnik preduzeća "Fruit Eco" sutra i krivično i parnično tužiti Stanivukovića zbog ovog događaja.