open-navfaktor-logo
search
"Miriše" na 2020.
Najave iz entiteta RS: Prekida li se fudbalska Premijer liga BiH?
Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo entiteta RS, najavio je moguće uvođenje restriktivnijih mjera u manjem bh. entitetu, kako bi se smanjili kontakti među građanima i na taj način spriječilo širenje virusa.
20.03.2021. u 22:01
get url
text

Najavio je kako je moguća i "zabrana sportskih profesionalnih takmičenja i procesa treninga". Ukoliko Štab za vanredne situacije RS, koji će zasijedati sutra, usvoji ove prijedloge, to znači da će biti prekinuta i Premijer liga BiH u fudbalu.

Sve "miriše" na 2020. godinu kada su prekinuta sva takmičanja u našoj zemlji, a najviše polemike vodilo se oko nastavka fudbalske Premijer lige BiH.

VEZANI TEKST - Naredba ili preporuka: Ovo je dopis iz entiteta RS zbog kojeg je prekinuta Premijer liga BiH

Na kraju je odlučeno da se elitni razred bh. fudbala neće nastaviti, a prvakom je proglašen FK Sarajevo, dok su plasman u Evropu na osnovu plasmana na tabeli izborili Željezničar, Zrinjski i Borac. Mnogi, među kojima i Azmir Husić, alfa i omega Tuzla Cityja, a odnedavno i novi član Izvršnog odbora FSBiH mišljenja su da se bh. elita prekinula kako bi se Borcu osigurao plasman u Evropu.

Hoćemo li i ovog proljeća svjedočiti istom scenariju, saznat ćemo uskoro? Zanimljivo, nigdje na svijetu se priča o zabrani profesionalnih sportskih takmičenja, osim u RS-u... 

U slučaju trajnog prekida (zabrana organizacije takmičenja od strane nadležnih organa), prema Covid-protokolu FSBiH "primjenjuje se trenutna tabela i klubovi ostvaruju prava po datom plasmanu", s obzirom na to da je odigrano dvije trećine takmičenja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.