open-navfaktor-logo
search
Belgijanac prognozira
Nainggolan hvali Džeku: Eksplodirao sa Spallettijem, Inter i dalje favorit za titulu
Fudbaleri Intera remizirali su sinoć na gostovanju kod Torina (1:1), a aktuelnog prvaka poraza su spasili Edin Džeko i Alexis Sanchez.
14.03.2022. u 16:19
get url
text

Dijamant je asistirao, a Čileanac pogodio u trećoj minuti sudijske nadokande.

Novim remijem, trećim u zadnjih pet susreta (imaju i po jednu pobjedu i poraz) Nerazzurri su izgubili lidersku poziciju, a prvoplasirani Milan bježi im četiri boda, a drugoplasirani Napoli tri. Istina, gradski rival i Naplitanci imaju po utakmicu više, tako da je u Italiji sve otvoreno...

Aktuelnu situaciju u Serie A za Radio Kiss Kiss komentarisao je Radja Nainggolan, belgijski fudbaler, koji je nakada dijelio svlačionicu sa našim Džekom u Romi. Jako dobro je upoznat u kvalitete kapitena Zmajeva i nije ga bez razloga nedavno proglasio najboljim napadačem sa kojim je igrao.

- Džeko je eksplodirao sa Spallettijem (Luciano, nekadašnji trener Rome koji sada vodi Napoli). Prvu sezonu u Romi postigao je samo osam golova, a narednu, kada je stigao Spaletti postigao je 39 golova u svim takmičenjima. Tada je osvojio titulu najboljeg strijelca Serie A (29 golova, op.a) - kazao je Nainggolan za Kiss Kiss, a onda se sjetio jednog zanimljivog detalja:

- U finišu sezone pobijedili smo Milan sa 4:1, a Džeko je dao dva gola i upisao asistenciju. Spalletti je dan poslije bio bijesan. Kritikovao je Džeku što se zadovoljio sa dva gol i što nije postigao četiri. Takav je to trener, uvijek pedantan - ispričao je Nainggolan.

Belgijanac je prokomentairao i mogući rasplet u Serie A.

- Spalletti je rođeni pobjednik. Neko poput njega može imati samo najviše ciljeve. Ipak, mislim da je Inter i dalje favorit za titulu. Naravno, trena pripaziti i na Milan, te Juventus, koji su pronašli kontinuitet rezultata. Bit će to vrlo otvorena borba do kraja.

Bio sam uvjeren, nakon prvih 10 kola, da će Napoli lako osvojiti šampionsku titulu zbog načina na koji su igrali. Onda je došlo do pada i sada je sve otvoreno - smatra Nainggolan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.