open-navfaktor-logo
search
Ne nasjedajte
Nagradna igra SCC-a je lažna, prevaranti pokušavaju ukrasti lične podatke
U lažnoj nagradnoj igri Sarajevo City Centra objavljenoj na Facebooku navodi se da učesnici mogu osvojiti vaučere u vrijednosti 230 KM
17.09.2018. u 18:33
get url
text
Nagradna igra Sarajevo City Centra

Nagradna igra Sarajevo City Centra koja ovih dana kruži društvenim mrežama je lažna, a menadžment poznatog sarajevskog šoping centra upozorava njihove kupce da ne nasjedaju na prevare i lažne nagradne igre u kojima se pokušavaju ukrasti njihovi lični podaci.

- Kreirana je lažna Facebook stranica sa lažnim objavama i lažnom nagradnom igrom. Ovo je jedina oficijelna Facebook stranica Sarajevo City Centra, te vas molimo da svaku drugu prijavite – navodi se na zvaničnoj stranici SCC-a.

U lažnoj nagradnoj igri objavljenoj na Facebooku navodi se da učesnici mogu osvojiti vaučere u vrijednosti 230 KM.

- Sve što treba da učinite da biste osvojili vaučer je lajkovati stranici, podijeliti objavu i u inbox napisati broj od 1 do 1.500 -  navodi se u objavi.

Svi oni koji “nasjednu“ odmah dobiju poruku da su osvojili vaučer, te da je potrebno da dostave sljedeće informacije: mjesto i adresu stana, broj telefona, sliku lične karte i selfie sa ličnom kartom.

- Nakon završetka igre dobijate sms poruku na kontaktu koji ste ostavili, gdje ćete dobiti obavještenje o najbližoj prodavnici u kojoj možete preuzeti nagradu (pri uzimanju nagrade, morate ponijeti ličnu kartu koju ste nam poslali) – ističe se u porukama upućenim navodnim dobitnicima vaučera.

Na Facebooku se ubrzo pojavila i rasprava korisnika o tome da li je igra lažna ili ne, a sudeći po komentarima, mnogi su „nasjeli“ na prevaru i misleći da su zaista osvojili vaučere za kupovinu u SCC-u poslali lične podatke nepoznatim prevarantima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.