open-navfaktor-logo
search
Posveta velikanu
Nagrada za MVP-a All-Star utakmice nosit će ime Kobea Bryanta
Nagrada za najkorisnijeg igrača (MVP) All-Star utakmice od ove godine će nositi ime tragično preminulog košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta.
16.02.2020. u 09:46
get url
text

NBA povjerenik Adam Silver je izjavio da je Kobe Bryant, koji je preminuo u 41. godini, sinonim za NBA All-Star.

- On je uvijek koristio priliku da se mjeri s najboljima i da igra na najvišem nivou za milione navijača diljem svijeta - rekao je Silver.

Bryant je 26. januara u padu helikoptera nedaleko od Los Angelesa poginuo s 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam osoba.

Ovogodišnje izdanje All-Star utakmice je potpuno posvećeno legendarnom Bryantu, koji je čak 18 puta biran u najbolju ekipu NBA lige.

Svi igrači ekipe koju predvodi LeBron James nosit će na dresu broj 2, koji je nosila 13-godišnja Gianna Bryant.

Druga ekipa, čiji je kapiten Giannis Antetokounmpo, nosit će na dresu broj 24, koji je Kobe Bryant nosio posljednjih deset sezona u karijeri.

Deset igrača u prvim postavama Istoka i Zapada izabrano je nakon glasanja navijača (50 posto), igrača (25 posto) i novinara (25 posto). Četrnaest zamjena su izabrali treneri 30 timova NBA lige.

U noći sa subote na nedjelju je održano takmičenje u trojkama i zakucavanjima, a All-Star utakmica se igra u noći s nedjelje na ponedjeljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.