open-navfaktor-logo
search
Zapisnik s ročišta
Nadzorne kamere snimile opasnog seksualnog predatora, policajci se frapirali kako je odjeven
Osuđeni seksualni prijestupnik Mark Brown (30) u utorak se našao pred sucem prekršajnog suda Wood Green Crown Court nedaleko od Londona jer je 20. septembra prošle godine sigurnosnim kamerama snimljen kako obučen kao žena zlostavlja mlađu punoljetnicu koja je džogirala pored njegovog stana.
07.07.2020. u 16:28
get url
text

Kako piše Daily Mail, zapisnik s ročišta kaže da je žrtva napada 20. septembra nešto prije 3.55 sati džogirala pored Brownovog doma na sjeveru Londona. Čim ju je vidio kako prolazi pored njegove zgrade, Brown je obukao crnu haljinu i kožnu jaknu te izjurio vani. Sigurnosne kamere su pokazale da je dugačku srebrnu periku stavljao dok je žurio niz stubište.

Brown je djevojku pratio oko 500 metara, kada ju je sustigao i napao. Djevojka nije znala da je neko prati sve dok je Brown nije primio za rame i srušio na tlo. Ona ga je pokušala odgurnuti te se na njega derala, međutim Brown ju je pritisnuo uz tlo. Djevojka se nastavila odupirati napadaču, ali je rekla da je zatvorila oči. Kada ih je opet otvorila, Brown je već bio u bijegu. Jedino što je djevojka vidjela bila je "njegova" dugačka srebrena kosa.

Nakon što je policiji prijavila napad, istražitelji su locirali snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidjelo kako Brown trči za djevojkom i slijedi je. Na snimci se Browna moglo vidjeti iz bez perike. Napasnik je uhapšen 5. oktobra.

FOTO: Londonska policija

Policija je Brownu tokom ispitivanja pokazala snimak sa sigurnosne kamere, međutim on je tvrdio da to nije on te da vjeruje da je to "neka žena". Periku je pokušao opravdati tako što je rekao da ju je kupio za potrebe otmjene zabave, ali da ju je "davno bacio".

Na ročištu je ustanovljeno da je Brown registrirani seksualni prijestupnik koji je ranije osuđen za seksualno dodirivanje.

Policajac koji je svjedočio na sudu pohvalio je žrtvinu hrabrost da prijavi zločin i odupre se napadaču.

- Brown je opasan seksualni predator i drago mi je što se porota složila s dokazima koje smo prezentirali. Želio bih pohvaliti žrtvinu hrabrost. Sarađivala je odlično tokom istrage - rekao je detektiv Giash Uddin.

Brownu će kazna biti izrečena sljedećeg mjeseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.