open-navfaktor-logo
search
Bihać
Nadzorna kamera snimila pokušaj provale migranta u privatni objekt u Bihaću
Prema snimku, migrant je pokušao prvo uništiti nadzornu kameru, a nakon toga i provaliti u objekt kroz prozor iznad vrata
15.10.2018. u 09:31
get url
text

U Bihaću su nadzorne kamere zabilježile pokušaj provale migranta u privatni objekt. Na društvenim mrežama se ubrzo pojavio snimak koji je uznemirio javnost, piše abc.ba.

Prema snimku, migrant je pokušao prvo uništiti nadzornu kameru, a nakon toga i provaliti u objekt kroz prozor iznad vrata.

Prema podacima kojima raspolaže Uprava policije MUP USK-a od početka "migrantske krize" na područje USK-a je pristiglo ukupno 10.113 ilegalnih migranata, od čega ih je najveći broj došao u Grad Bihać.

U posljednje vrijeme je došlo i do znatnog povećanja dolazaka migranata na USK-a te je samo u mjesecu augustu pristiglo 1.866 migranata, a u septembru pristiglo je rekordnih 2.764 migranta.

- Od ovog broja migranata gotovo trećina migranata nije imala nikakvih ličnih dokumenata te nismo bili u mogućnosti utvrditi njihov identitet jer ih Služba za poslove sa strancima nije preuzimala i obrađivala kako im je to u zakonskoj obavezi, a najveći broj ilegalnih migranata je došlo iz zemalja: Pakistan, Iran, Irak i Avganistan, dok je znatno manji broj pristiglih migranata iz Sirije, Bangladeša, Indije i drugih zemalja - podaci su MUP-a USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.