open-navfaktor-logo
search
Španski teniser
Nadal nakon ispadanja sa AO: Ne mogu reći da u ovom trenutku nisam psihički uništen, lagao bih...
Rafael Nadal neće imati priliku da brani naslov na Australian Openu.
18.01.2023. u 11:25
get url
text

Španac je u drugom kolu prvog Grand slama sezone izgubio 3:0 u setovima od američkog tenisera Mackenzieja McDonalda.

Nadal je u završnici drugog seta zatražio doktorsku pomoć. U nastavku meča je imao problema s kretanjem, ali je ipak završio meč dug više od dva i po sata.

VEZANI TEKST - Šok u Melbourneu: Nadal ispao od 65. igrača svijeta

- Ponekad je frustrirajuće, ponekad je teško za prihvatiti. Ponekad se osjećate jako umorno zbog svega toga sa povredama. Ne mogu sad ovdje lagati da je život fantastičan, da ću ostati pozitivan i dalje se boriti. Ne sad, sad je teško. Treba ovo prihvatiti i nastaviti dalje, sutra je novi dan - rekao je Nadal nakon meča i čestitao Amerikancu.

- Nemam se pravo žaliti na svoj život, osim po pitanju povreda. Ovo je nova. Ne mogu reći da u ovom trenutku nisam psihički uništen. Lagao bih. Teško mi je, vidjet ćemo šta će biti.

Nadam se da nije ništa ozbiljno i da neću dugo izbivati s terena. Teško se vraćati, treba uložiti silan trud za povratak na pristojnu razinu - rekao je te istaknuo da ga je kuk bolio i prije meča pa dodao:

- Već nekoliko dana me muči, ali nije bilo kao sad. Ne znam šta je tačno problem, ali s kukom sam problema imao i ranije. Osjećam se kao da se ne mogu pomaknuti. Razmišljao sam o predaji, uopće nisam mogao udariti backhand niti trčati. Samo sam htio završiti meč - poručio je Španac.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.