open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara
Nacrt budžeta za 2020. pripremljen, Tegeltija najavio da će se dokument naći sutra na sjednici
Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu je pripremljen, potvrđeno je Faktoru u Ministarstvu finansija i trezora.    
17.06.2020. u 09:57
get url
text

- Budžet je nakon urađenih određenih korekcija u potpunosti pripremljen. Bit će upućen u proceduru, kad će se naći  na dnevnom redu sjednice Vijeće ministara to mi ne možemo odrediti – kazano nam je u kabinetu Ministarstva finansija i trezora.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, u izjavi za medije najavio je da bi se na dnevnom redu sutrašne sjednice trebao naći i Nacrt zakona budžeta za 2020. godinu. Podsjetimo, Vijeće ministara BiH nije ispoštovalo krajnji rok da do 31. maja dostavi Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, zbog čega je prošle sedmice reagiralo i Predsjedništvo BiH.

- Čim se nacrt dostavi u Predsjedništvo, po hitnoj proceduri će biti pretvoren u prijedlog zakona te upućen u parlamentarnu proceduru. Zahtijevamo da se to uradi odmah - rekao je tada Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.