open-navfaktor-logo
search
Riječ stručnjaka
Način na koji nosite torbu otkriva kakav vam je karakter
Kathlyn Hendricks (67) stručnjakinja za govor tijela iz Kalifornije i autorica knjige "Conscious Loving Ever After", objasnila je da način na koji nosite torbicu dok obavljate zadatke ili prisustvujete događajima može puno odati o vašem karakteru.
03.04.2023. u 22:53
get url
text

I dok postoje različiti načini držanja torbice, Kathlyn se dotaknula šest najčešćih načina nošenja popularnih stilova torbica, uključujući torbe na ramenu, kao poštar, ali i looka bez torbe,  piše Daily Mail.

Na laktu

Ovim načinom nošenja torbe sugerira se na status i poziciju. Pomalo feministički, torba preko lakta šalje poruku kako ženama nisu potrebne obje ruke kako bi kročile kroz život. U drugom slučaju, žene ovako nose torbu žele li je posebno istaknuti kao statusni simbol.

U ruci

Žene koje nose torbu u ruci poput aktovke, veliku pažnju posvećuju karijeri i poslu. Podsvjesno šalju znak kako ih se ne smije podcjenjivati jer su prave poslovne žene.

Preko ramena

Žene koje nose torbu na ovaj način, pragmatične su i jednostavne, a važnija im je funkcionalnost nego izgled. One najviše vole slobodu i ne vole biti sputane bilo čime.

Bez pridržavanja

Nošenje torbice preko ramena, ali bez njenog dodatnog pridržavanja otkriva opuštenost i ležernost. Ove žene nisu opterećene dizajnom i markom torbe, važnije im je da je ona lako dostupna.

Ispred stomaka

Torba nošena na ovaj način ukazuje na temperament vlasnice, koja je u životu oprezna, sramežljiva i obrambeno nastrojena - torba im je u ovom slučaju svojevrsni štit.

Kao poštar

Noseći torbicu ovako, žene odašilju signal da im nije važno kako izgledaju u danom trenutku, vjerovatno su u žurbi ili zauzete nečim drugim te im je torba samo smetnja.

Bez torbe

Žene koje ne nose torbu daju do znanja kako sve poslove za nju obavljaju drugi, dok one samo trebaju biti lijepe i dotjerane. Izlazak bez torbice oslobađa najveću dozu samopouzdanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.