Poštovane Broćanke i Brotnjaci,

Vijest da sam pozitivan na test koji se provodi za potvrđivanje zarazne bolesti COVID-19, a pronijela se po medijima i društvenim mrežama, tačna je i istinita. S obzirom na funkciju koju obnašam smatram potrebnim da Vam se obratim radi objektivnog i istinitog prezentiranja stanja u kojem sam se našao te zajedno sa cijelom našom općinom i njenim žiteljima.

Zarazna bolest COVID-19 u našu općinu je ušla prije dvadesetak dana i bez obzira na sve poduzete aktivnosti dosta brzo je zarazila više desetaka stanovnika. Zbog posla koji obnašam, učinio sam sve zajedno sa Štabom Civilne zaštite da se ova zaraza i njeno širenje uspori i što je moguće prije zaustavi.

Zbog prirode posla koji obnašam i brojnih kontakata koje nisam mogao izbjeći bio sam izloženiji infekciji nego prosječan stanovnik te sam zasigurno u nekom od tih kontakata i zaražen iako sam stalno nosio zaštitnu masku i rukavice. Osim blago povišene temperature nisam imao nikakve druge simptome. Nakon što se temperatura počela ponovo pojavljivati, otišao sam na testiranje, a čiji ste rezultat već doznali.

Trenutno se osjećam dobro i nalazim se u izolaciji iz koje vam se obraćam sa zahtjevom i molbom da se pridržavate svih propisanih mjera koje su Vam dobro poznate i već su više puta oglašene, te ukoliko osjetite i najmanju promjenu u vašem organizmu, da se odmah javite vašem ljekaru.

U trenucima kada je cijeli svijet užasnut i zabrinut nezapamćenom svjetskom pandemijom, uvjeren sam i siguran da je svi zajedno uz Božiju pomoć možemo, moramo i hoćemo pobijediti te Vas u to ime pozdravljam i želim svako dobro.